چیمریکا

دانشنامه عمومی

چیمریکا ( به انگلیسی: Chimerica ) یک نوواژه و تکواژ چندوجهی است که نخستین بار توسط نیل فرگوسن ( مورخ ) و موریتس شولاریک ( اقتصاددان ) در سال ۲۰۰۶ ابداع شد و توصیف کنندهٔ هم زیستی سمبلیک چین و ایالات متحده آمریکا، با اشاره ای غیرعمدی به شیمر افسانه ای است. [ ۱] [ ۲] [ ۳] [ ۴] [ ۵] گرچه این واژه بیشتر در علم اقتصاد کاربرد دارد، اما گاهی در سیاست هم به کار می رود.
نیل فرگوسن و موریتس شولاریک استدلال کردند که «پس انداز بیش از اندازه» یا «پس انداز اشباع شده»[ ۶] ( Global saving glut ) توسط چین و ولخرجی های زیاد ایالات متحده آمریکا سبب به وجود آمدن بحران مالی ۲۰۰۸–۲۰۰۷ شد. [ ۷] چین سالیان متمادی بود که ذخیره های ارزی عظیمی را گرد آورده بود و آنرا به سوی بدهی های دولت آمریکا هدایت می کرد و همین موضوع سبب گردیده بود که نرخ بهره به طور مصنوعی در ایالات متحده آمریکا پائین بماند. فرگوسن، «چیمریکا» را اقتصادی می داند که ۱۳ درصد ناهمواری زمین و یک چهارم جمعیت آن را فرا گرفته و مسئول یک سوم تولید ناخالص داخلی دنیا و نیمی از رشد اقتصادی جهان در ۶ ساله گذشته بوده است. [ ۸]
ایدهٔ چیمریکا در کتاب نیل فرگوسن در سال ۲۰۰۸ تحت عنوان برآمدن پول: تاریخ مالی جهان و همچنین مستند تلویزیونی اقتباس شده از آن که تاریخچهٔ پول، اعتبار مالی و بانکداری را بررسی می کند، به خوبی شرح داده شده است.
عکس چیمریکا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس