کاج کره ای

دانشنامه عمومی

کاج کره ای گونه ای از کاجیان بومی شرق آسیا، کره، منچوری، شرق دور روسیه و مرکز ژاپن است. در منطقه شمالی محدوده رشد این درخت، کاج کره ای معمولاً تا ارتفاع ۶۰۰–۹۰۰ متری از سطح دریا می روید، ولی در منطقه جنوبی محدوده رویش، درختی کوهی به شمار می آید و تا ارتفاع ۲۰۰۰ تا ۲۶۰۰ متری نیز در ژاپن رشد می کند.
کاج کره ای درختی بزرگ است و به بلندی ۴۰ تا۵۰ متر و قطر ۱٫۵ تا ۲ متر می رسد. این گونه به گروه ( White pines ) متعلق است.
میوه ( مخروط ) کاج کره ای ۸ تا ۱۷ سانتیمتر درازا دارد. دانه های این کاج به درازی ۱۴ تا ۱۸ میلیمتر هستند که از بزرگ ترین دانه های انواع کاج محسوب می شود. این دانه ها به طور گسترده ای جمع آوری شده، و به خاطر مغز خوردنی آن در شمال شرقی چین و سراسر اروپا و ایالات متحده خرید و فروش می شوند. با اینکه مغز دانه های همه انواع کاج خوردنی است، دانه های کاج کره ای به دلیل درشت بودن و نیز داشتن نوعی اسید چرب غیرمعمول به نام pinolenic acid به میزان ۱۱٫۵٪ در روغن دانه، بزرگ ترین جایگاه را در بازار بین المللی داد و ستد دانه های کاج دارد. از روغن دانه های این کاج برای ساخت روان کننده ها و صابون استفاده می شود. از کاج کره ای تربانتین و جوهر مازو نیز به دست می آید. چوب این درخت کاربردهای بسیار زیادی در ساخت انواع وسایل دارد، از جمله صنایع کاغذ سازی، وسایل ورزشی، قایق، کف پوش، ابزار موسیقی، تیر برق و غیره.
کاج کره ای به عنوان درختی زینتی نیز در پارک ها و باغ های بزرگ مناطق سردسیری جهان مانند شرق کانادا و ایالت های شمالی آمریکا کاشته می شود. این درخت سرمای پنجاه درجه زیر صفر را تحمل می کند.
عکس کاج کره ایعکس کاج کره ایعکس کاج کره ای
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس