کاساوا

دانشنامه آزاد فارسی

کاساوا (cassava)
گیاهی از خانوادۀ فرفیون، با نام علمی Manihot utilissima. بومی امریکای جنوبی است و امروزه به فراوانی در سراسر مناطق گرمسیری، و به منظور استفاده از ریشه های حاوی نشاسته اش، کشت می شود. این ریشه ها در تهیۀ نان و تاپیوکا کاربرد دارد. در مناطق روستایی افریقا، آسیا، و امریکای جنوبی، کاساوا غذای اصلی مردم است. این گیاه غذای حدود ۲۰۰میلیون نفر را در جهان تأمین می کند. سلول های ریشۀ این گیاه حاوی مادۀ سمی سیانوگلوکوزید است که در بدن به سیانید هیدروژن تبدیل می شود، اما شیرۀ گیاه آنزیمی دارد که این سم را تجزیه می کند. در هنگام فرآوری کاساوا، این دو ماده باید با هم مخلوط شوند. معمول ترین روش تخمیر آن است، هرچند مقداری جزئی سم در آن باقی می ماند. در جمهوری خلق کنگو (زئیر سابق) و موزامبیک، از ۱۹۸۵ تا ۱۹۹۵، نزدیک به ۱۰هزار زن و کودک به مسمومیت مزمن دچار شدند. در ۱۹۹۷، در اوگاندا ویروسی به مزارع کاساوا حمله و نزدیک به ۶۰میلیون دلار خسارت به این مزارع وارد کرد.

پیشنهاد کاربران

بپرس