کاسوا

لغت نامه دهخدا

کاسوا. [ کاس ْ ] ( اِخ ) دهی جزء دهستان وزواءبخش دستجرد شهرستان قم ، واقع در 21هزارگزی شمال باختر دستجرد، 6هزارگزی راه عمومی قاهان. در کوهستان و سردسیر است و 931 تن سکنه دارد. محصول آن غلات و بنشن و میوه جات و شغل اهالی زراعت و تخت کشی است. مزرعه ییلاق جزو این ده است. دبستان و 13 امام زاده و راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ص 173 ).

دانشنامه عمومی

کاسوا، روستایی در ایران است. این روستا دارای جمعیتی اندک و تشکیل شده از افراد پیر و نسبتاً پیر اما با دلهایی جوان و دریایی میباشد. روستای کاسوا در بخش قاهان استان قم واقع گردیده و دارای آب و هوای معتدل کوهستانی می باشد. این روستا دارای دو محله هست، یک محله ی بالا و یک محله ی پایین. اهالی این روستا به زبان سلیس فارسی صحبت میکنند، عمده محصولات کشاورزی آن گندم و خشکبار نظیر توت و بادام و برگه زردآلو میباشد که این محصولات به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر میشود. این روستا مکانی سرسبز و خوش آب و هوا و دارای باغات فراوانی است که چشم هر بیننده ای را خیره میکند. شغل مردم آن کشاورزی و دامپروری است و افراد بسیاری از اهالی این روستا به تهران مهاجرت کرده اند. برپایی مراسم آیینی تعزیه خوانی از مهم ترین هنرهای اهالی این روستا بوده و همه ساله در مناسبتهای مذهبی، مخصوصا” ایام محرم، به شکل باشکوهی برگزار می شود.
براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۰، جمعیت آن ۱۳۷ نفر ( ۶۶خانوار ) بوده است. [ ۲]
براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال 1395 جمعیت این روستا 111 نفر ( 46 خانوار ) بوده است.
↑ «: کمیته تخصصی نام نگاری و یکسان سازی نام های جغرافیایی ایران  :». بایگانی شده از اصلی در ۲۹ اوت ۲۰۱۱. دریافت شده در ۱۹ ژوئیه ۲۰۱۱. ↑ http://www. amar. org. ir/Portals/0/sarshomari90/Files/ABADY - 90/os25. xls
عکس کاسوا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

کاسوا نام روستایی از بخش خلجستان استان قم است .
برای وجه تسمیه آن روایت های گوناگونی وجود دارد از جمله اینکه اولین نفراتی که ساکن اینجا شدند از اقوام کاس که از شمال ایران وارد شدند بودند که این نام همتراز با کاسپین ( نام قدیم دریای خزر و نیز شهر قزوین ) و نیز سهر کاسان که کاسان بوده است . در این مورد اشتراکات فرهنگی بین اهالی این روستا با مردم قزوین و کاشان وجود دارد مثل تعزیه و عزاداری با قزوینی ها و گویش های محلی با کاشانی ها .
...
[مشاهده متن کامل]

به طور مثال اگر به کاشان و نوش آباد تشریف برده باشید آنجا شهر زیر زمینی است به نام اویی که ما در کاسوا این واژه را زیاد استفاده می کنیم و نیز داستان هایی از وجود چنین تونلی در زیر روستای کاسوا هم وجود دارد .
وجه تسمیه دیگرش رونق داشتن کاسبی در این روستا است که به نوعی یک روستای صنعتی به حساب می آمده است . چون در آن کارخانه ساخت آجر های معمولی و لعابی وجود داشته است و نیز ساخت تخت ( کفی ) کفش ( گیوه ) از چرم و پارچه تخصص اهالی این روستا بوده است .
وجه تسمیه دیگر هم وجود سنگ های خاص که دارای سختی و مقاومت زیاد برای ساخت ظروف بوده که این نوع سنگ به کاس ( کاسه ای ) معروف است . که این ظروف تا چند دهه پیش هنوز استفاده می شد و نمونه هایی مانند سرکوب ( هاون سنگی ) هنوز در روستا وجود دارد . و نیز آسیای دستی یا همان دستاس

از قدیمی های روستا شنیدم کاسوا در قدیم کاسب آباد بود که بعدها به کاسوا تغییر نام پیدا کرده.
مهمترین محصول این روستا توت خشک هست و بعدش گردو بنشن و حبوبات تقریبا دیگه کشت نمیشه
در قدیم گیوه کشی و کشاورزی و دامپروری در روستا بوده اما الان گیوه کشی دیگر دیده نمیشه دامپروری هم خیلی کم شده و اکثر باغداری میکنند
...
[مشاهده متن کامل]

همچنین وب سایت این روستا kaswa. ir است

کاسوا نام روستایی واقع در دره قاهان از توابع نخلستان قم. که بدلیل قرار گرفتن در گودی وکاس بودن موقعیت ان نام کاسوا بر آن نهاده شده است.

بپرس