کامو و چوگان

دانشنامه عمومی

کامو و چوگان شهری از توابع بخش قمصر شهرستان کاشان استان اصفهان ایران است. که با پیوستن دو منطقهٔ «کامو» و «چوگان» در دی ماه ۱۳۹۲ با تاییدیه و مصوبهٔ هیئت دولت، تشکیل و نام آن از شهر جوشقان و کامو به کامو و چوگان تغییر یافت. [ ۱] [ ۲]
این شهر در دامنه کوه کرکس به زبان محلی کوه گرگش جنوب رصدخانه ملی ایران قرار دارد. این رصد خانه سومین رصدخانه بین المللی دنیاست که مورد توجه ایران و جهان قرارگرفته است. کامووچوگان در ۷۰ کیلومتری کاشان و ۱۲۰ کیلومتری اصفهان قرار گرفته است، طبق گفته معاون علمی و فناوری رییس جمهوری بهره برداری از رصدخانه ملی ایران در کلاس چهار که تنها رصدخانه منطقه جغرافیایی از اسپانیا تا هند محسوب می شود، فخر علمی برای پروژه های علمی در حال اجرا در کشور است. هشت رصدخانه در نیم کره شمالی زمین و از اسپانیا تا هند، هیچ رصدخانه ای در این منطقه جغرافیایی وجود ندارد. کامو و چوگان در ۷۰ کیلومتری کاشان و ۱۲۰ کیلومتری اصفهان قرار گرفته است.
به گواه تاریخ بزرگ ترین تمدن های بشری در کنارهٔ رودها و آبرفت های حاصلخیز تشکیل شده است؛ شهر کامووچوگان با وجود رودخانه ای دائمی و پر آب در قلب فلات خشک و بیابانی مرکزی ایران هزاران سال است محل اسکان انسان متمدّن بوده که وجود بناهای باشکوهی مانند برج میرزا آقاخان از دورهٔ اسلامی و کشف سفالینه هایی از دورهٔ پیش از اسلام مهر تاییدی بر این ادعاست.
اسم «کامو» متشکّل از کلمات «کام» به ا ضافه ی «اُوْ» ( در زبان زرتشتی ) و به معنای دهانه یا سرچشمه ی آب است؛ در فلات مرکزی ایران که اقلیمی بیابانی و خشک دارد، مناطق دارای رودخانه ی دائمی بسیار پررونق و مهم بوده اند. رود کبیر کامو؛ موسوم به «کاس رود» طبق نامی که از دیرباز بر خود یدک می کشد و بنابر منابع تاریخی به عنوان دریای کاس ( همان کاشان ) یا رودخانه ی کاس زبانزد بوده است.
علت نام گذاری «چوگان» رونق این ورزش و بازی باستانی درگذشته و به خصوص عهد صفوی، در منطقه ی مسطح وخوش آب وهوای جنوب شرقی شهر بوده است.
فرهنگ جغرافیایی ایران جلد ۳ می نویسد: جوشقان قصبه مرکزی دهستان تابع بخش میمه شهرستان کاشان و به جوشقان قالی معروف است. جوشقان میمه را بواسطه معروفیت قالی آن جوشقان قالی می نامند. این قصبه در ۱۸ هزارگزی شمال میمه واقع و دارای ۲۷۶۶ تن جمعیت است. آب قصبه از ۷ رشته قنات و رودخانه کامو تأمین می گردد. محصول عمده آن غلات، حبوبات، انگور و سیب زمینی و میوه جات سردسیری و لبنیات و صنایع دستی قالی بافی بدون نقشه و کرباسبافی است. قالی های نقش جوشقان در کشور معروف است. خط تلفن کاشان به میمه از این قصبه می گذرد. راه فرعی ماشین رو به میمه و دبستان و ۲۰ باب دکان دارد. مزارع و روستای چوگان که مابین کامو و جوشقان است و حدود صد خانوار در آن زندگی می کنند که مسجد جامع آن در منطقه معروف است. روانج و چند مزرعه کوچک دیگر جزء این قصبه است. از آثار قدیم برج خرابه روی تپه مجاور و بنای امامزاده آن است. [ ۳]
عکس کامو و چوگان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس