کاندیدا البیکانس

دانشنامه عمومی

کاندیدا آلبیکانس. کاندیدا آلبیکانس ( نام علمی: Candida albicans ) یک مخمر بیماری زا است و معمولاً عامل ایجاد عفونت های برفک دهان و عفونت قارچی واژن است.
کاندیدا آلبیکانس به صورت گندروی ( ساپروفیت ) و همزیست بر روی پوست و در دهان، دستگاه گوارش و دستگاه تناسلی می روید. این قارچ میکروسکوپی جزو میکروارگانیسم های تشکیل دهندهٔ فلور میکروبی بدن است و به طور طبیعی به صورت هم زیستی مسالمت آمیز در بدن انسان زندگی می کند و بیماری ایجاد نمی کند. برهم خوردن تعادل محیط زیست فلور میکروبی بدن، سبب رشد بی رویهٔ این قارچ می شود که در مواردی باعث ایجاد عفونت های شدید مخاطی و جلدی از جمله کاندیدیاز، عفونت قارچی واژن، برفک دهان یا سایر بیماری های قارچی می گردد. در افرادی که از دستگاه های متحرک ارتودنسی استفاده می کنند، علائم شیوع کاندیدا آلبیکنس دیده می شود. [ ۲]
درمان آن معمولاً راحت است و با پماد کلوتریمازول می توان این قارچ ها را از بین برد.
عکس کاندیدا آلبیکانس
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

کاندیدا آلبیکانس. کاندیدا آلْبیکانس (Candida albicans)
قارچ شبه مخمر۱. در لولۀ گوارش و مهبل۲ انسان دیده می شود. برای اکثر افراد سالم مشکلی ایجاد نمی کند، اما تکثیر بیش از حدّ آن، ازجمله در کاندیدیاز مهبل۳ یا برفک۴، مشکل آفرین است. علامت کلی این بیماری در هر دو حالت خارش شدید است. شایع ترین شکل برفک نوع دهانی آن است و در کسانی دیده می شود که استروئید مصرف می کنند یا به مدت طولانی از پادزی ها استفاده کرده اند. گاهی قارچ هنگام تولد وارد بدن می شود و درنتیجه، نوزاد دچار عفونت دهان و گلو می شود. بنابه شواهد، تکثیر بیش از حدّ قارچ در روده ها باعث اسهال، نفخ، و علایمی مثل سردرد و خستگی می شود. این امر هنوز ثابت نشده است. کاندیدا گاهی در بیمارانی که ضعف ایمنی۵ دارند، ازجمله در مبتلایان به ایدز، عفونت ایجاد می کند. اساس درمان بیماری کاندیدیاز استفاده از داروهای ضدقارچ است.
yeastlikevaginavaginal candidiasisthrushimmunocompromised patients

پیشنهاد کاربران

بپرس