کنیدوس

لغت نامه دهخدا

کنیدوس. ( اِخ ) یکی از بلاد قدیم آسیای صغیر در ناحیه دریس بوده است. ( اعلام تمدن قدیم فوستل دوکلانژ ترجمه نصراﷲ فلسفی ). یکی از شهرهای باستانی کاری است که مستعمره لاسدمونیها و مختص ونوس بود.( از لاروس ). و رجوع به یسنا ج 1 ص 81 و 82 و 92 شود.

دانشنامه عمومی

کنیدوس ( به یونانی: Κνίδος ) یا کنید ( به فرانسوی: Cnide ) یکی از شهرهای یونانی نشین باستان در منطقهٔ کاریا - در ترکیهٔ کنونی - و زیر فرمان دوری ها بود.
شهر به دست مجلسی از نجیب زادگان که شمارشان به شصت تن می رسید اداره می شد. در هنگام پیشروی کورش بزرگ در آسیای کوچک این شهر در برابر او تسلیم شد. در آینده رومیان بر آن دست یازیدند. چنین برمی آید که تا زمان فرمانروایی روم شرقی بر این سرزمین، کنیدوس همچنان ساکنانی داشته است.
کتزیاس و اودوکسوس کنیدوسی از این شهر برخاستند.
عکس کنیدوسعکس کنیدوس
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

کِنیدوس (Cnidus)
کِنیدوس
شهر باستانی یونانی در کاریا، در آسیای صغیر، در جنوب غربی بخش آسیایی ترکیۀ کنونی. در قدیم به داشتن ثروت و بناهای باشکوه و تندیس های عالی، ازجمله آفرودیت کنیدوس، اثر پراکسیتلس، پیکرتراش یونانی، مشهور بود. از مراکز مهم تجاری به شمار می رفت و مدرسۀ طب و رصدخانه ای معروف داشت. یکی از شش شهر هگزاپولیس بود و مردمش خود را از تبار اسپارتی می دانستند. این شهر در ۵۴۰ پ م به تصرف ایران درآمد و پس از آن مقدونیان و رومیان بر آن جا مسلط شدند. در نزدیکی همین شهر بود که کونون، دریادار آتنی، ناوگان اسپارت را در ۳۹۴پ م شکست داد. در کاوش های انجام شده در این محل شیر مرمرین غول پیکری، که اکنون در موزۀ بریتانیاست، کشف شد که شاید به مناسبت پیروزی کونون ساخته شده باشد. کنیدوس زادگاه ائودوکسوس اخترشناس است.

پیشنهاد کاربران

بپرس