کیانفر جمشید

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «جمشید کیان فر» کتاب شناس، پژوهشگر، نویسنده، مصحح، ویراستار، روزنامه نگار، مدرس و نسخه پژوه ایرانی به سال 1330 در شهرستان ابهر چشم به جهان گشود.
نام اصلی جمشید کیان فر، عین الله دودانگه است. گاه نوشته های او با مستعار مزدک ابهری نیز انتشار یافته است.
دیپلم ادبی را از دبیرستان دهخدای کرج گرفت و لیسانس تاریخ را از دانشگاه تربیت معلم تهران دریافت کرد.
در سال 1355 به استخدام کتابخانه ملی درآمد و از محضر استاد ایرج افشار و استاد عبد الله انوار بهره مند شد. مدتی ریاست گنجینه نسخه های خطی کتابخانه ملی را بر عهده داشت.
کارشناسی ارشد خود را در رشته تاریخ از دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز گرفت و به تدریس نسخ خطی و تاریخ و نقاشی در سازمان میراث فرهنگی، گمرک، موزه رضا عباسی، موزه ملی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد محلات و تدریس علوم اجتماعی و آموزش ابتدایی در مرکز آموزش عالی ضمن خدمت فرهنگیان روی آورد.
او نخستین کتاب خود را در بیست و سه سالگی انتشار داد.

دانشنامه آزاد فارسی

کیانفر جمشید (عین الله) (ابهر ۱۳۳۰ش). کیانْفر، جمشید (عین الله) (ابهر ۱۳۳۰ش)
کیانْفر، جمشید (عین الله)
مصحّح و پژوهشگر تاریخ ایران. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در ابهر و زنجان گذراند. از دانشگاه تربیت معلم لیسانس تاریخ و از دانشگاه آزاد فوق لیسانس تاریخ گرفت. مدتی آموزگار دوره ابتدایی در تهران بود. در ۱۳۵۵ش به استخدام کتابخانۀ ملی ایران در آمد و کارشناس ارشد نسخ خطی شد. او مدرّس تاریخ و تصحیح نسخ خطی در دانشگاه، مشاور علمی مرکز پژوهشی میراث مکتوب و سردبیر فصلنامۀ آینه میراث و از برگزیدگان حامیان نسخ خطی و خادمان نشر ایران است. از او بیش از ۲۰ کتاب و ۵۰ مقاله منتشر شده است که از آن جمله اند: کشف تلبیس یا نیرنگ و دورویی انگلیس در ایران؛ گنج دانش: جغرافیای تاریخی شهرهای ایران (از محمدتقی حکیم)؛ تاریخ امپراتوری عثمانی، ۵ جلد (اثر هامر پورگشتال)؛ تاریخ لوئی چهاردهم (اثر ولتر)؛ ناسخ التواریخ، ۹ جلد (لسان الملک سپهر)؛ روضة الصّفا، ۱۵ جلد (اثر خواندمیر)؛ اکسیرالتّواریخ (تاریخ قاجاریه، اثر (اعتضاد السلطنه)؛ مراة الحرمین (سفرنامه مکه و مدینه، اثر صبری پاشا) و تاریخ اجتماعی ایران در عصر قاجار (نوشته جیمز ویلس).

پیشنهاد کاربران

بپرس