کیسه زرده

دانشنامه عمومی

کیسه ناف یا متداول تر کیسه زرده ( به انگلیسی: Yolk sac ) یک کیسه غشایی با ساختار اکوژنیک داخل ساک حاملگی و متصل به رویان است و به عنوان سیستم گردش خون اولیه جنین شناخته می شود. تغییر نام این ساختار از کیسه زرده به دلیل عدم وجود زرده و عملکردی متفاوت از ساختار مشابه در دیگر حیوانات مثل زرده تخم مرغ است. این کیسه توسط مجرای ویتلین به روده وصل می شود و روده اولیه جنین را تشکیل می دهد و قبل از برقراری ارتباط خونی بین جنین و مادر وظیفه تغذیه رسانی را بر عهده دارد. این مجرا معمولاً با پیشرفت بارداری در هفته هشتم به طور طبیعی از بین می رود، در غیر این صورت می تواند باعث ایجاد مشکلات روده ای مانند دیورتیکول شود[ ۱] [ ۲]
کیسه ناف در سه مرحله تشکیل می شود:
مرحله اولیه - در روز هشتم از لقاح، سلول های آمبریوبلاست به دو لایه آندودرم و اکتودرم تقسیم شده و جنین به شکل یک دیسک ظاهر می شود. در روز نهم، غشاء هوزر ( Heuser Membrane ) تشکیل شده و با نفوذ در سلول های آندودرم، لایه داخلی کیسه ناف اولیه را تشکیل می دهد.
کیسه ناف ثانویه - این ساختار هنگامی تشکیل می شود که قسمتی از لایه میانی مزودرم جدا شده و استخوان ها، غضروف ها، دستگاه گردش خون، لایهٔ داخلی پوست، عضلات، دستگاه تناسلی، دستگاه ترشحی و لایه پوشانندهٔ خارجی را می سازد. آنچه که باقی مانده کیسه ناف ثانویه است.
کیسه ناف نهایی - در هفته چهارم از رشد، در طی تقسیمات سلولی و تشکیل اندام های جنین، بخشی از کیسه توسط لایه آندودرم احاطه شده و به عنوان روده اولیه در جنین وارد می شود. قسمت باقی مانده همان کیسه ناف نهایی است. [ ۳]
عکس کیسه زردهعکس کیسه زردهعکس کیسه زردهعکس کیسه زردهعکس کیسه زردهعکس کیسه زرده
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

کیسۀ زرده (yolk sac)
کیسۀ حاوی زرده در تخم بیشتر مهره داران. همچنین، این واژه به کیسۀ غشایی زیر جنین در حال رشد پستانداران، مرتبط با بند ناف، نیز اطلاق می شود.

پیشنهاد کاربران

بپرس