کیمارا

دانشنامه عمومی

کیمارا (ژنتیک). کیمارا یا آمیژه[ ۱] ( به انگلیسی: Chimera ) و موزائیک دو اصطلاح معمول برای موجودات مخلوط است. در علم کیمیاگری باستان و امروزه در ژنتیک مخلوطی از جانور و انسان را «کیمارا» می نامند. این نام فارسی از ترکیب دو واژه فارسی «کیمیا» و «آرا» به معنی آراستن ایجاد شده است. کیمارا حالتی مشابه موزائیک است، با این تفاوت که در موزاییک سلول های متفاوت از نظر ژنتیکی همگی از یک یاخته تخم منشعب شده اند اما در کیمیارا همین سلول ها از چند زیگوت منشعب شده اند.
آمیژه انواع مختلفی دارد:
• موجودی مخلوط از دو جانور
• موجودی مخلوط از یک جانور و یک انسان
• موجودی مخلوط از چندین جانور
علم پزشکی امروز چنین توضیح می دهد که کیمارا تحت تأثیر هورمونها ساخته می شود مثلاً زمانی که جنین دختر تحت تأثیر هورمون های مردانه قرار می گیرد آن جنین تبدیل به کمه را خواهد شد. اما همهٔ موارد کمه را به این راحتی و به طور طبیعی ساخته نمی شوند. بلکه به دلیل دستکاری ژنتیکی و برای تولید جانوران جدید ساخته می شوند؛ مثلاً مهندسان ژنتیک به دنبال ساخت جانوری هستند که هم شاخ داشته باشد و هم بال و هم اینکه شیر خوراکی به میزان زیاد تولید کند و هم اینکه گوشت خوشمزه ای داشته باشد و خلاصه همه چیز در یک جانور جمع شده باشد.
سال ها پیش پژوهشگرانی همچون اریش فون دنیکن یا والتر ارنستینگ ادعا کردند که تندیس های موجود در مصر و بابل و ایران که انسان هایی را با سر جانوران نشان می دهد یا جانورانی آمیخته از چند جانور ( مانند ابوالهول که سر انسان و بدن شیر دارد ) ، همگی روزگاری وجود داشته اند و تنها برای تزیین ساخته نشده بودند.
جابر بن حیان کیمیاگر مشهور ایرانی در بیش از ۱۲۰ کتابی که نوشته است یافته های کیمیاگری خود را شرح داده و در یکی از کتاب های بسیار معروفش به نام کتاب سنگ ها ( کتاب الحجار ) ، شیوۀ ساخت چنین جانورانی را آموزش داده و حتی فراتر از آن هم رفته است.
مرکز اصلی آغاز چنین دستکاری های ژنتیکی بر اساس متون باستان مصری و مخصوصاً الواح زمرد از سرزمینی به نام آتلانتیس بود. بر اساس ابرس پاپیروس ( Ebres Papyrus ) در ۱۲۰۰۰ سال پیش گروهی متشکل از ۹ موجود درخشان به زمین آمدند ( Zep Tepi ) . یکی از آن ها به نام تت یا ثث ( یا Thoth ) کسی بود که دانش کیمیاگری و دخالت در طبیعت را به بشر آموخت. این دانش ممنوعه بر روی دو ستون زمرد حک و نگهداری شد. این دانش تا پیش از این تنها در دست خدایان بوده است اما پس از آن به انسان آموزش داده شده است. مقایسه شود با داستان هاروت و ماروت در قرآن کریم. [ نیازمند منبع]
عکس کیمارا (ژنتیک)عکس کیمارا (ژنتیک)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس