گوادالاخارا خالیسکو

دانشنامه عمومی

گوادالاخارا ( Guadalajara ) با یک و نیم میلیون نفر جمعیت، مرکز و بزرگترین شهر ایالت خالیسکو در باختر مکزیک است. مجموعه کلان شهری گوادالاخارا شهرداری های زاپوپان، تلاکپاک، توناتا، تلاخومولکو و ایشتلاهوآکان را نیز در بر می گیرد که جمعاً ۴٬۴ میلیون نفر را شامل می شود. این مجموعه کلان شهری دومین کلان شهر مکزیک و دهمین کلان شهر بزرگ در آمریکای لاتین است. اقتصاد این شهر بر پایه بخش صنعت، به ویژه فناوری اطلاعات می باشد. شرکت های بین المللی متعددی در این کلان شهر فعال بوده و کارخانه های تولیدی دائر کرده اند. همچنین، صنایع مرتبط با کفش، نساجی، و مواد غذایی بخش مهمی از اقتصاد این شهر را تشکیل می دهند.
گوادالاخارا دومین مستعمره نشین قدیمی در مکزیک است و در سال های آغازین خود تاریخ پرتلاطمی دارد. نونیو دگوزمان بنیان گذار این شهر فردی بی رحم و خشن بود و به خاطر شورش سرخ پوستان منطقه، شهر گوادالاخارا نیز به ناچار چندین بار تغییر مکان داد. شهر گوادالاخارا در مکان کنونی اش توسط کریستوبال دِ اونیاته که این شهر را در مکان های پیشین هم بنیاد کرده بود بنیاد شده است.
در سال ۱۵۶۰ میلادی ( ۹۳۹ خورشیدی ) پاپ پل سوم اجازه داد تا در گوادالاخارا سلک اسقفان گالیسیای جدید بنیاد گذاری شود، در همین سال شنودگان پادشاهی که حدود ۵۰۰ اسپانیایی با بردگان خود که حدود ۵۰۰ سیاهپوست و ۲۲۰۰ خانواده سرخپوست بودند به این شهر منتقل شدند و گرداگرد کلیسای مرکزی خانه داده شدند .
در ۱۸ نوامبر سال ۱۷۹۱ میلادی ( ۲۷ آبان ۱۱۷۰ خورشیدی ) ، پایه و اساس دانشگاه گوادالاخارا در این شهر با همین نام، در پایتخت حکومت گالیسیای جدید گذاشته شد. گشایش این مرکز فرهنگی در ۳ نوامبر ۱۹۷۲ میلادی ( ۱۳ آبان ۱۱۷۱ خورشیدی ) بود.
در زمان استقلال مکزیک شهر گودالاخارا یکی از مهم ترین مکان ها بود چون در این شهر بود که میگل ایدالگو اعلام لغو برده داری را در مکزیک کرد. گودالاخارا شاهد چندین نبرد در طول جنگ استقلال بود. پس از استقلال مکزیک و بنیاد گذاری ایالت خالیسکو شهر گوادالاخارا به پایتختی برگزیده شد.
این شهر در طول انقلاب مکزیک نقش مهمی بازی نکرد چون بیشتر فشارها روی پایتخت کشور مکزیکو سیتی بود. پس از انقلاب مکزیک این شهر شاهد نبردهای پراکنده در طول جنگ کریسترو که خونریزی های زیادی به جا گذاشت. پس این این جنگ ها این شهر به طور کلی در آرامش و صلح به سر می بورد و برای یک دوره طولانی رونق و توسعه به این شهر بازگشت.
عکس گوادالاخارا خالیسکوعکس گوادالاخارا خالیسکوعکس گوادالاخارا خالیسکوعکس گوادالاخارا خالیسکوعکس گوادالاخارا خالیسکوعکس گوادالاخارا خالیسکو
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس