گوشت مرغ


معنی انگلیسی:
chicken, fowl

فرهنگستان زبان و ادب

{chicken , chicken meat} [علوم و فنّاوری غذا] گوشت مرغ اعم از خروس بالغ و خروس اخته و مرغ بالغ و جوجه خروس و جوجۀ گوشتی و جوجۀ نابالغ

دانشنامه عمومی

گوشتِ مرغ رایج ترین گوشت ماکیان در جهان است. [ ۱] مرغ به روش های کبابی، سوخاری، سرخ کردن، بخارپز، آب پز و خورشتی آماده می شود و در بسیاری از غذاها مورد استفاده است.
مرغ های کنونی هزاران سال پیش از نسل مرغ جنگلی سرخ بودند که از شبه قاره هند گسترش یافتند. [ ۲]
مرغ به عنوان غذا از سال ۶۰۰ قبل از میلاد در دیواره های قصر بابلیان به تصویر کشیده شده بود. [ ۳] گوشت مرغ یکی از رایج ترین گوشت های موجود در قرون وسطی بود.
در ایالات متحده در دههٔ ۱۸۰۰ میلادی، مرغ گران تر از گوشت های دیگر بود و فقط ثروتمندان می توانستند از آن استفاده کنند. [ ۴] و همچنین در طول جنگ جهانی دوم نیز به دلیل کمبود گوشت گاو و گوشت خوک، قیمت گوشت مرغ افزایش یافت. [ ۵] در اروپا مصرف گوشت مرغ در سال ۱۹۹۶ به علت شیوع آنفلوآنزا در گاو و گوسفندان به شکل چشم گیری افزایش یافت. [ ۶]
پیش از توسعهٔ نژادهای تجاری گوشتی، جوجه خروس ها به عنوان جوجهٔ گوشتی مورد استفاده قرار می گرفت. پرورش و اصلاح نژاد جوجه مرغ های گوشتی در سال های ۱۹۱۶ صورت گرفت. [ ۷]
از مهم ترین نژادهای گوشتی می توان به موارد زیر اشاره نمود.
نژاد پلیموث راک ( Plymouth Rock ) اولین بار در سال ۱۸۲۹ در بوستون آمریکا، به معرض نمایش گذاشته شد. معتقدند که اصلیت این پرنده ها و هویت آن ها از دست رفته است؛ و این نوع مرغ مخلوطی از چند نژاد است. اولین و برجسته ترین آمیزش، آمیزش خروس دومینیکو با کوشین سیاه یا مرغ جاوای سیاه است که خاستگاه اولیهٔ آن پوتنام در کنتیکت است. این نژاد در اولین استانداردهای آمریکایی طیور در سال ۱۸۷۴ پذیرفته شد. این نژاد همیشه به خاطر پرهای استثنایی و در هم محبوب بوده است. اگر از فاصلهٔ نزدیک به پرهای این مرغ نگاه شود، مشاهده خواهد شد که انتهای همهٔ پرها سیاه رنگ است. نژاد پلیموث راک نقره ای که خاستگاه آن نیویورک است از آمیزش برهمایی تیره رنگ و ویندوت نقره ای به وجود آمده است. [ ۸]
کورنیش از اختلاط نژادهای آسل، مالای و نژاد جنگی انگلیسی و کورنیش جنگی هندوستان به وجود آمده است. دارای شانهٔ پهن، اندام نسبتاً بلند، سینهٔ وسیع و برجسته و دست و پای بلند است. این نژاد از نظر رنگ، به سه رنگ سفید، سیاه و قرمز است. [ ۹]
اصل این نژاد از چین و از ناحیهٔ شانگهای است، به همین دلیل به آن شانگهای نیز گفته می شود. این نژاد دارای بدنی سنگین بوده و در ساق پا پرهای فراوانی دارد. رشد سینه کم و به طرف پایین کشیده است و پرها بلند و دور از یکدیگر هستند. تولید تخم مرغ در این نژاد به دلیل تعداد زیاد کُرچ شدن کم است. [ ۹]
عکس گوشت مرغعکس گوشت مرغعکس گوشت مرغعکس گوشت مرغعکس گوشت مرغعکس گوشت مرغ
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس