گیرنده رادیو

دانشنامه عمومی

گیرندهٔ رادیو در ارتباطات رادیویی به دستگاه الکترونیکی ای می گویند که موج های رادیویی را دریافت کرده و اطلاعاتی که به وسیلهٔ این امواج حمل می شود را استخراج ( قابل استفاده ) می کند. این دستگاه به آنتن نیاز دارد. آنتن، امواج رادیویی ( موج های الکترومغناطیسی ) را گرفته و آنها را به سیگنال الکتریکی تبدیل می کند و گیرنده، اطلاعات را از آن جدا می کند. گیرنده فیلترهای الکترونیکی را برای جداسازی سیگنال فرکانس رادیویی مورد نظر از دیگر سیگنال هایی که به وسیلهٔ آنتن دریافت می شوند به کار می برد. در مرحلهٔ بعدی گیرنده از آمپلی فایر الکترونیک برای افزایش دامنه سیگنال سود برده و سرانجام بازیافت اطلاعات از راه دمدولاسیون انجام می شود.
اطلاعات استخراج شده ممکن است به شکل صدا ( سیگنال صوتی ) ، تصویر ( سیگنال ویدئویی ) یا داده ( سیگنال دیجیتال ) باشد. یک رادیو ممکن است بخش جداگانه ای از ابزار الکترونیک یا یک مدار الکترونیکی درون دستگاه دیگر باشد. دستگاه هایی که دارای گیرنده های رادیویی هستند شامل تلویزیون، رادار، بی سیم، موبایل، شبکه های کامپیوتری بی سیم، دستگاه های ناوبری جی پی اس، گیرندۀ ماهواره ( ریسیوِر ) ، رادیو تلسکوپ ها، دستگاه های بلوتوث دار، دربازکن های گاراژ و پایشگر می شوند.
عکس گیرنده رادیوعکس گیرنده رادیو
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

گیرندۀ رادیو (receiver, radio)
بخشی از سیستم مخابرات رادیویی (بی سیم)، برای دریافت و پردازش امواج رادیویی. این دستگاه امواج رادیویی مدوله شده (← مدوله سازی) را با آنتن و مدار تنظیم شده آشکارسازی و گزینش می کند. سپس، از طریق فرآیندی شامل یکسوسازی، اطلاعات ارسالی را از موج حامل جدا می سازد.

پیشنهاد کاربران

بپرس