ایین اسلام

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] آیین اسلام (هفته نامه). آیین اسلام نشریه مذهبی-سیاسی به زبان فارسی در ایران که انتشار آن در دهه ۲۰ شمسی آغاز گردید. نصرت الله نوریانی مدیر و مهدی سراج انصاری حامی و ناظر علمی نشریه بودند. گرایش اصلی این نشریه دفاع از تشیع و انتقاد از سیاست های فرهنگی دوره رضاخان بود. علما و مراجع تقلید از این نشریه حمایت می کردند. سید محمود طالقانی، میرزا خلیل کمره ای و حسینعلی راشد از جمله نویسندگان این مجله بودند.
نوریایی مدیر نشریه در سرمقاله شماره اول هفته نامه، هدف انتشار نشریه را ترویج حقایق اسلام و مبارزه با تعصبات ذکر می کند. از نظر او مسائل تعبدی اسلام کاملا عقلانی است . وی دستورهای دینی را جامع ترین درس میهن پرستی می داند. از نظر او تخلّق به اخلاق اسلامی و اجرای دستورهای آن برای موفقیت در زندگانی بشری شاه راه است؛ البته اسلامی که مروج عدالت و اخلاق نیکو باشد.
آیین اسلام از سال ۱۳۲۴ منتشر شد و تا سال ۱۳۲۸ دوران موفقی داشت، منظم منتشر و مخاطبان فراون داشت. در سال ۱۳۲۸ دفتر نشریه دچار آتش سوزی شد و به مدت سه سال تعطیل گردید. از سال ۱۳۳۲ دوباره منتشر شد؛ اما دیگر قوت سابق را نداشت. این روند تا انقلاب سال ۱۳۵۷ ادامه داشت. در سال های بعد از انقلاب چهار شماره منتشر شد. روی جلد یک شماره تصویر آیت الله شریعتمداری، دو شماره امام خمینی و شماره آخر تصویر آیت الله طالقانی چاپ شده بود و پس از آن دیگر این نشریه منتشر نشد.

دانشنامه آزاد فارسی

آیین اسلام. نشریۀ فرهنگی، دینی، چاپ تهران. نخستین شمارۀ آن در ۱۳۲۳ش چاپ شد. ابتدا هفتگی منتشر می شد. دورۀ جدید آن، وابسته به بنگاه نیکوکاری نوریانی، به صاحب امتیازی و سردبیری نصرت الله نوریانی، از ۱۳۵۸ به صورت ماهانه در تهران منتشر می شد. یکی از کارهای اصلی آن دفاع از حریم تشیع بود، همچنین مبارزه با بهاییت، به ویژه از ۱۳۲۴ش به بعد. به دنبال ترور شاه در ۱۵ بهمن ۱۳۲۷، دچار مشکلاتی شد، زیرا در جیب ناصر فخرآرایی ـ ضارب شاه ـ کارت خبرنگاری نشریۀ آیین اسلام را یافتند. آیت اله طالقانی مقالاتی در شرح نهج البلاغه یا تفسیر قرآن در این نشریه به چاپ می رساند. حاج مهدی سراج انصاری نیز از نویسندگان آن به شمار می رفت. این نشریه مورد حمایت مقامات دینی بود.

پیشنهاد کاربران

بپرس