اسپیرولینا

دانشنامه عمومی

اسپیرولینا ( به انگلیسی: Spirulina ) گونه ای جلبک سبز - آبی از شاخه سیانوباکترها است. اسپیرولینا شامل سه گونه Arthrospira maxima و Arthrospira plantensis و Arthrospira fusiformis است. این جلبک در آب های شیرین رشد می کند و در واقع در راسته جلبک های آب شیرین قرار می گیرد. اسپیرولینا بیشتر در آفریقا، آسیا، آمریکای جنوبی و آمریکای مرکزی یافت و تولید شده و می تواند غذای جانوران یا انسان باشد. [ ۱] امروزه اسپیرولینا بیشتر به عنوان مکمل غذایی در صنعت داروسازی ( به شکل قرص یا پودر ) به کار می رود. همچنین در صنایع آبزی پروری، آکواریوم و ماکیان نیز از آن استفاده می شود. [ ۲] این جلبک به طور طبیعی در بسیاری از دریاچه ها رشد می کند اما برای تولید مصنوعی جلبک اسپیرولینا نیز فعالیت های فراوانی صورت می پذیرد. در بسیاری از نقاط جهان شرکت هایی مشغول تولید و عرضه این جلبک سبز آبی برای مصارف انسانی و دامی هستند.
اسپیرولینا سیانوباکتری های رشته ای و معلق در آب بوده و ساختاری استوانه ای و مارپیچ دارند. رشد اسپیرولینا در پی اچ ۸/۵ و بالاتر و دمایی حدود ۳۰ درجه سانتی گراد صورت می گیرد. این موجود زنده اتوتروف یا خودپرورده بوده و بدون نیاز به کربن آلی و سایر موجودات زنده غذای خود را می سازد. جهت رشد و پرورش اسپیرولینا باید موادی مانند نیترات پتاسیم، بی کربنات سدیم، فسفات پتاسیم، نمک دریایی و سولفات آهن به آب افزوده شود. [ ۳]
اسپیرولینای خشک شده سرشار از پروتئین است و بین۵۱ تا ۷۰ درصد پروتئین دارد. این محصول همچنین شامل ۲۴ درصد کربوهیدرات، ۸ درصد چربی و ۵ درصد آب به همراه انواع مختلفی از ویتامین ها و مواد معدنی است. [ ۴]
گفته می شود که ناسا جلبک اسپرولینا را در برنامه غذایی فضانوردان وارد کرده است تا در طول دوره ی ماموریت های فضایی مصرف کنند. همچنین توسط ورزشکاران در طول مسابقات مصرف می شود، چون باعث کارایی آن ها شده و باعث می شود بدن آن ها در کوتاه مدت احیا و تقویت شود. [ ۵]
بررسی کاروتنوئیدها و کلروفیل موجود در ریزجلبک اسپیرولیناEvaluation of Carotenoids and Chlorophyll as Natural Resources for Food in Spirulina Microalgae
عکس اسپیرولینا

اسپیرولینا (مکمل غذایی). اسپیرولینا ( انگلیسی: Spirulina ) یک زیست توده از سیانوباکتر ( جلبک های سبز آبی ) است که می تواند توسط انسان و حیوانات مصرف شود. سه گونه آن عبارتند از بندپیچه معمولی ( Arthrospira platensis ) ، بندپیچه لوله ای ( A. fusiformis ) و بندپیچه بیشینه ( A. fusiformis ) .
اسپیرولینا در سطح جهان کشت شده و به عنوان یک مکمل های غذایی طبیعی یا غذای کامل استفاده می شود. این ماده همچنین به عنوان مکمل خوراکی در صنایع آبزی پروری، آکواریوم و ماکیان استفاده می شود. [ ۱]
دریاچه چاد که بیش از ۴۴ گونه جلبک را در خود جای داده است به ویژه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان جلبک اسپیرولینای وحشی برای مکمل غذایی در جهان است.
اسپیرولینا کم چربی و بدون کالری است، اسیدهای آمینه آن سهم مهمی در مبارزه با بیماری هایی مانند دیابت و کم خونی و جلوگیری از اثرات ناتوان کننده آلودگی هوا بر بدن دارد. از آنجا که این ماده حاوی عناصر آنتی اکسیدانی است، تصور می شود سلول های رادیکال آن برای مبارزه با پیری و همچنین مشکلات سلامتی مانند سرطان، آرتروز و آب مروارید است. علاوه بر این، اسید گاما - لینولنیک موجود در اسپیرولینا رسوبات چربی را حل می کند، به جلوگیری از بیماری های قلبی و کاهش کلسترول بد کمک می کند.
یک بحث علمی در مورد تأثیرات اسپیرولینا به عنوان منبع اصلی غذایی بر بدن انسان وجود دارد. اگرچه اسپیرولینا برای آزتک ها از اهمیت زیادی برخوردار بود، اما شناخته شده است که این ماده غذایی فرعا و در کنار ذرت استفاده می شد. امروزه، در برخی از معابد بودایی در ژاپن و ایالات متحده آمریکا، اسپیرولینا اساس رژیم غذایی راهبان است.
عکس اسپیرولینا (مکمل غذایی)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

اسپیرولینا ( Spirulina ) : [ اصطلاح آکواریم]نوعی جلبک سبز - آبی میباشد که بعنوان غذا هم برای ماهیان آب شیرین و هم آب شور برای تقویت رنگدانه های سبز و آبی ماهیان استفاده میشود

بپرس