اشکارساز نوری

دانشنامه عمومی

آشکارساز نوری. آشکارساز نوری ( به انگلیسی: Photodetector ) در واقع یک مقاومت متغیر است که مقدار آن با توجه به نور محیط تغییر می یابد. [ ۱] به اینصورت که نور را به سیگنال الکتریکی تبدیل می کند. در صورتی که نور محیط افزایش یابد مقاومت فتوسل کاهش یافته و جریان بیشتری از آن عبورمی کند.
انواع اشکارسازهای نوری بسته به سازوکار آشکارسازی یا معیارهای عملکردی مختلف می توانند دسته بندی شوند. برخی از انواع رایج آشکارسازهای نوری عبارتند از:
• فتودیود: فتودیودها رایج ترین نوع آشکارسازهای نوری هستند. آنها افزاره های نیم رسانا با پیوند PN هستند.
فتودیود ام اس ام: یک افزاره نیم رسانا با ساختار فلز - نیم رسانا - فلز است که دو پیوند شوتکی به جای یک پیوند PN دارد.
• فوتوترانزیستور: یک ترانزیستور نورحساس است که وقتی نور به بخش بیس آن برخورد می کند، جریان کلکتور - امیتر را افزایش می دهد.
• مقاومت نوری: یک مقاومت حساس به نور است که وقتی نور به آن برخورد می کند، مقاومت آن کاهش می یابد.
• لامپ فزون ساز نوری: یک نوع خاص از لامپ های نوری است که چندین الکترود دارد و وقتی الکترون به یک الکترود برخورد می کند، الکترون های بیشتر را تولید می کند. این افزاره دارای تقویت داخلی بالای است.
محدوده عملکرد آشکارساز نوری مربوط به بازه ای از طول موج های نوری است که آشکارساز می تواند به آن ها واکنش نشان دهد. این محدوده بستگی به نوع ماده و پیوند استفاده شده در ساخت آشکارساز دارد. برای مثال، آشکارسازهای سیلیکونی می توانند نور را در بازه ای از ۱۹۰ تا ۱۱۰۰ نانومتر آشکار کنند، در حالی که آشکارسازهای گرمانیوم می توانند نور را در بازه ای از ۴۰۰ تا ۱۷۰۰ نانومتر آشکار کنند.
محدوده عملکرد آشکارساز نوری را می توان با استفاده از فیلترهای نوری تغییر داد. فیلترهای نوری می توانند بخش های خاصی از طول موج های نور را جذب یا منعکس کنند و فقط بخش های دلخواه را به آشکارساز رسانند. برای مثال، فیلترهای فروسرخ می توانند نور مرئی را جذب کنند و فقط نور فروسرخ را عبور دهند.
تعدادی معیار عملکردی وجود دارد که به آنها عدد شایستگی نیز گفته می شود، که توسط آنها آشکارسازهای نوری مشخص و مقایسه می شوند. [ ۲] [ ۳]
حساسیت طیفی
پاسخ دهی
بازده کوانتومی
• جریان تاریک: جریانی که حتی در غیاب نور از یک آشکارساز نوری عبور می کند.
• زمان صعود
عکس آشکارساز نوریعکس آشکارساز نوریعکس آشکارساز نوریعکس آشکارساز نوری
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس