انور مالک

دانشنامه عمومی

انور مالک با نام واقعی نوار عبدالمالک ( به عربی: أنور مالک ) ؛ ( زاده ۱۸ ژوئیه ۱۹۷۲ در شهر الشریعه در ایالت تبسه الجزایر ) می باشد. وی سابقاً افسر ارتش بود و اکنون نویسنده و روزنامه نگار است. انور مالک هم اکنون رئیس دیدبان بین المللی برای مستند کردن و پیگیری جنایت های ایران می باشد. وی در سمت دبیرکل سازمان «هیومان رستارت»[ ۱] [ ۲] ( Human Restart Organisation ) در اتحادیه اروپا می باشد.
انور مالک بعد از زندان و شکنجه در الجزایر در سال ۲۰۰۶ به خارج فرار کرد و در فرانسه پناهندگی سیاسی دریافت کرد. داستان زندانی شدن و شکنجه وی از معروفترین پرونده های حقوقی در الجزایر می باشد. او بخاطر مواضع صریح خود علیه دولت الجزایر و کشورهای عربی از طریق درج مقاله های مختلف در روزنامه ها و نشریات و سایتهای معروف اینترنتی شناخته شده است. او در برنامه های مختلف تلویزیون های ماهواره ای شرکت کرده که معروفترین آن ها شرکت در برنامه اتجاه معاکس الجزیره می باشد. وی در یک مناظره با جهید یونسی کاندیدای ریاست جمهوری الجزایر در سال ۲۰۰۹ که در آن بوتفلیقه پیروز شد شرکت کرد. وی همچنین با فؤاد علام رئیس دستگاه امنیتی سابق مصر و یکی از برجسته ترین شخصیت هایی که با اخوان المسلمین در مصر مبارزه کرد در رابطه با موضوع شکنجه در زندان های کشورهای عربی به مناظره برخاست.
انور مالک پرونده ابوجره سلطانی یکی از وزرای دولت الجزایر که رهبر اخوان المسلمین در الجزایر بود را در سوئیس پیگیری و به جریان انداخت. این پرونده اولین پرونده شکنجه ای می باشد که علیه یک مسئول الجزایری در دادگاهی در خارج پذیرفته شد. این پرونده به خصوص بعد از فرار وزیر مربوطه از مرزهای زمینی به فرانسه در ۱۸ اکتبر ۲۰۰۹ باعث ایجاد سر و صدای بسیاری گردید.
انور مالک در اواخر سال ۲۰۱۱ عضو هیئت ناظرین اتحادیه عرب برای سوریه شد؛ ولی سپس از آن استعفا کرد و در مورد سرکوب رژیم بشار اسد علیه اعتراض کنندگان شهادت داد. این موضوع سر و صدای فراوانی در سطح جهانی برانگیخت به طوری که خبر استعفا و اعتراض وی در مورد کشتار افراد غیرنظامی در راس اخبار تلویزیون ها و مطبوعات و خبرگزاری های بین المللی قرار گرفت. تحلیلگران استعفای انور مالک را خطرناک ترین ضربه به رژیم بشار اسد به حساب آوردند. در اثر این استعفا هیئت ناظران عرب کار خود را خاتمه داد و پرونده به شورای امنیت احاله داده شد. انور مالک در معرض فشارها و تهدیدات زیادی از طرف اداره اطلاعات سوریه و وسایل ارتباط جمعی سوریه و نیز طرفداران رژیم اسد در لبنان به خصوص حزب الله قرار گرفت. در آوریل ۲۰۱۲ در تولوز فرانسه به وی تهاجم شد که در ۲۵ آوریل به پلیس فرانسه و نیز به قضائیه سوئیس شکایت کرد و اداره اطلاعات سوریه را متهم به ترتیب دادن این تعرض نمود. [ ۳] [ ۴]
عکس انور مالک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس