بنی سلمه

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بنی سَلِمَه : از قبایل خزرجی یثرب می باشد.
بنی سلمه یکی از چند قبیله برجسته خزرجی است که در عصر پیامبر صلی الله علیه و آله وسلّم در یثرب می زیستند. سلمه نیای اعلای این قبیله با ۶ واسطه به خزرج می رسد. آنان در کنار قبایل خزرجی دیگری چون بنی نجار ، بنی زریق ، بنی حارث و بنی ساعده خزرج بن حارثه نیای اعلای خزرجیان را تشکیل می دادند. بنی سلمه به لحاظ گستردگی خود به سه شاخه حرام، بنی عبید و بنی سواد تقسیم می شوند و اعضای هر سه شاخه آن را سَلَمی گویند.
سکونتگاه
بنی سلمه در شمال غربی مدینه مستقر بودند و سکونتگاه ایشان را خُربی می نامیدند که پیامبر آن را صُلَحه یا صالحیه نام نهاد. با توجه به موقعیت اقلیمی یثرب که تنها دروازه طبیعی آن شمال آن بود، در حملات نظامی به یثرب، سکونتگاه بنی سلمه بیش از دیگر سکونتگاهها در معرض خطر قرار می گرفت، چنان که در غزوه احزاب منتهی الیه خندق از غرب، مَذاد بود که از مناطق بنی سلمه شمرده می شد.
قلعه های بنی سلمه
هریک از مجموعه های سلمی قلعه خاصی داشتند. از جمله قلعه های ایشان می توان به اغلب، خیط، منیع، اشنق، اطول، مَذاد، جاعس و اخنس اشاره کرد ؛ همچنین میان سکونتگاه ایشان و سکونتگاه بسیاری از قبایل ساکن یثرب آبراهی فاصل شده بود.
جنگ های قبا از اسلام
...

[ویکی فقه] بنی سلمه (قرآن). بنی سلمه یکی از چند قبیله برجسته خزرجی است که در عصر پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) در یثرب می زیستند.
بنی سلمه، فرزندان سعد بن علی بن اسد از تیره خزرج بودند.
سستی در جنگ احد
برخی مفسران، نزول آیه ۱۲۲ آل عمران «إِذْ هَمَّت طَّائِفَتَانِ مِنکُمْ أَن تَفْشَلَا وَاللَّـهُ وَلِیُّهُمَا ۗ وَعَلَی اللَّـهِ فَلْیَتَوَکَّلِ الْمُؤْمِنُونَ»؛ (و نیز به یاد آور) زمانی را که دو طایفه از شما تصمیم گرفتند سستی نشان دهند (و از وسط راه بازگردند)؛ و خداوند پشتیبان آنها بود (و به آنها کمک کرد که از این فکر بازگردند)؛ و افراد باایمان، باید تنها بر خدا توکّل کنند! را درباره آنان دانسته اند که در جنگ احد از خود سستی نشان دادند.
قصد فرار از جنگ
آیه ۱۳ احزاب « وَإِذْ قَالَت طَّائِفَةٌ مِّنْهُمْ یَا أَهْلَ یَثْرِ بَ لَا مُقَامَ لَکُمْ فَارْ جِعُوا ۚ وَیَسْتَأْذِنُ فَرِ یقٌ مِّنْهُمُ النَّبِیَّ یَقُولُونَ إِنَّ بُیُوتَنَا عَوْرَ ةٌ وَمَا هِیَ بِعَوْرَ ةٍ ۖ إِن یُرِ یدُونَ إِلَّا فِرَ ارً ا»؛ و (نیز) به خاطر آورید زمانی را که گروهی از آنها گفتند: «ای اهل یثرب (ای مردم مدینه)! اینجا جای توقف شما نیست؛ به خانه های خود بازگردید!» و گروهی از آنان از پیامبر اجازه بازگشت می خواستند و می گفتند: «خانه های ما بی حفاظ است!»، در حالی که بی حفاظ نبود؛ آنها فقط می خواستند (از جنگ ) فرار کنند. درباره بهانه جویی آنان به قصد فرار از جنگ احزاب نازل شد.
شکوه به پیامبر
...

پیشنهاد کاربران

بپرس