ترپونما پالیدوم

دانشنامه عمومی

ترپونما پالیدوم یا ( به انگلیسی: Treponema pallidum ) اسپیروکتی است که عامل بیماری سیفلیس است.
این بیماری فقط در میان انسانها منتقل می شود. میکروارگانیسم مارپیچی است، معمولاً ۶/۱۵ میکرومتر طول و ۱ تا ۲ میکرومتر عرض دارد. ترپونم ها دارای سیتوپلاسم و غشای خارجی هستند. با استفاده از میکروسکوپ نوری، ترپونم ها فقط با استفاده از روشنایی میدان تاریک قابل مشاهده هستند.
ترپونما پالیدوم ها بیماری های مختلفی را ایجاد می کنند که مهم ترین و معروفترین آن ها سیفلیس است که یک بیماری تناسلی است و امروزه کمتر مشاهده می شود. بیماری های سیفلیس غیرتناسلی اندمیک ( Bejel ) و یاز ( Yaws ) نیز توسط این گروه باکتری ها ایجاد می شود.
یاز نوعی بیماری عفونی مزمن دوران کودکی است که توسط زیرگونه پرتنو ترپونما پالیدوم ( Treponema Pallidum ssp. Pertenue ) ایجاد و از طریق تماس مستقیم منتقل می شود. این بیماری ظاهراً اولین بار در روستای پرانگی هرمزگان مشاهده شده است.
پینتا نوعی بیماری پوستی است که توسط زیرگونه ترپونما پالیدوم کاراتئوم ( Treponema pallidum Carateum ) ایجاد می شود هر چند در خصوص گونه ( species ) بودن یا زیر گونه ( subspecies ) بودن این اسپیروکت اختلاف نظر وجود دارد و بعضی منابع عامل پینتا را به صورت گونه باعنوان ترپونما کاراتئوم ( Treponema Carateum ) یاد می نمایند به جای آنکه انرا زیر گونه ای از تر‍ونما پالیدوم و با عنوان ترپونما پالیدوم کاراتئوم ( T. p. Carateum ) بنامند. [ ۱] بیماری پینتا به طریقه غیر جنسی و به وسیله تماس مستقیم یا از طریق گزش حشرات منتقل می شود. [ ۲] تشخیص و درمان این بیماری مشابه سیفلیس است.
«معمولاً اسپیروکت به گرما و خشکی حساسیت دارد و شایان ذکر است که در مناطق سرد بدن بیشتر تکثیر می شود و جای می گیرد»
عکس ترپونما پالیدوم
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس