تکزاکو

دانشنامه عمومی

تکزاکو ( به انگلیسی: Texaco ) یا شرکت نفت تگزاس، شرکت نفت آمریکایی است، که مالک جایگاه های پمپ بنزین بسیاری، در سراسر جهان است.
این کمپانی همچنین دارای روغن موتور با نام تجاری "هاوولاین" می باشد.
تکزاکو یک شرکت مستقل در صنایع نفت و گاز بود، تا اینکه در سال ۲۰۰۱ پالایشگاهها و کلیه بخش عملیات تصفیه آن، با کمپانی شورون ادغام شد. در همان سال، بسیاری از جایگاه های پمپ بنزین تکزاکو نیز، به شرکت نفت شل، شعبه رویال داچ شل، در ایالات متحده، واگذار گردید.
این کمپانی در سال ۱۹۰۱ تحت نام شرکت نفت تگزاس، فعالیت خود را آغاز کرد. این شرکت، در بیومونت تگزاس، توسط جوزف اس. کولینان، توماس جی. دونگوئه، والتر بنونا شارپ و آرنولد شلات تأسیس شد.
پس از کشف نفت، در اسپیندل تاپ، تکزاکو برای سال ها، تنها شرکت فروشنده بنزین و گازوئیل؛ تحت همان نام تجاری، در تمام ۵۰ ایالت، آمریکا و همچنین کانادا بود.
ساختمان مرکزی شرکت تکزاکو، تا پیش از ادغام با شورون در هریسون، نیویورک قرار داشت.
در حال حاضر تکزاکو تولید بنزین خود را، با مشارکت تکرون ( به انگلیسی: Techron ) به فروش می رساند. شرکت تکرون، توسط شورون توسعه یافت و در سال ۲۰۰۵ به تکزاکو پیوست شد.
نام تجاری تکزاکو در آمریکای شمالی، آمریکای لاتین و غرب آفریقا شناخته شده است.
این کمپانی در اروپا نیز حضوری پر رنگ دارد، به عنوان مثال؛ در کشور انگلستان، در حدود ۱۱۰۰ جایگاه پمپ بنزین، با نام تجاری تکزاکو وجود دارد. . .
• وب گاه رسمی کمپانی تکزاکو
عکس تکزاکو
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

تِکْزاکو (Texaco Inc.)
شرکت نفتی بین المللی، یکی از بزرگ ترین شرکت های نفتی ایالات متحد در زمان گذشته. شرکت شورون در ۲۰۰۱، تکزاکو را خریداری کرد. دفتر مرکزی شرکت جدید، که شِوْرون تکزاکو نام دارد، در سان فرانسیسکو است. جوزف اِس کالینن و گروهی سرمایه گذار، تکزاکو را در ۱۹۰۲ با نام شرکت تکزاس تأسیس کردند. این شرکت، در دهۀ ۱۹۳۰ با همکاری شرکت استاندارد اویل کالیفرنیا به اکتشاف نفت در خاورمیانه پرداخت. حاصل این همکاری تأسیس دو شرکت آرامکو و نفت کَلتکس بود. نام شرکت تکزاس در ۱۹۵۹ رسماً به تکزاکو تغییر یافت. در دهۀ ۱۹۷۰، دولت عربستان سعودی کنترل آرامکو را به دست گرفت و به این ترتیب درآمد خالص تکزاکو را به نصف تقلیل داد. در دهۀ ۱۹۸۰ تکزاکو به سبب بدهی و کاهش ذخایر نفتی اعلام ورشکستگی کرد، اما با تمهیداتی از ورشکستگی نجات یافت. در ۱۹۹۶، تکزاکو برای بهبود وضع مالی به تجدید سازمان شرکت دست زد. این تجدید سازمان برنامه تقلیل بیست درصد از کارکنان را نیز شامل می شد. در همین سال، کارگران سیاه پوست امریکایی از تکزاکو به سبب تبعیض علیه اقلیت ها در دادگاه شکایت کردند. در نهایت، تکزاکو برای فیصله دادن به این پرونده موافقت کرد مبلغ ۱۱۵میلیون دلار به کارگران شاغل در زمان طرح دعوی بپردازد و برای نظارت بر رفع تبعیض، گروهی کاری تشکیل دهد که برنامه های استخدامی و ترفیعات شرکت را زیر نظارت داشته باشند.

پیشنهاد کاربران

بپرس