جوشکاری قوسی با گاز محافظ

دانشنامه عمومی

جوشکاری قوسی با گاز محافظ ( به انگلیسی: Gas metal arc welding ) یا به طور خلاصه GMAW نوعی فرایند جوشکاری قوسی با سیم جوش پیوسته است، که در اوایل دهه ۱۹۵۰ ابداع شد. [ ۱]
در ابتدای اختراع فرایند GMAW از آن برای جوشکاری آلومینیم و از گاز آرگون برای محافظت آن استفاده می شد. به همین دلیل به آن جوشکاری MIG که مخفف عبارت Metal Inert Gas است ( به معنای فلز گاز خنثی ) گفته می شد. با ابداع روش هایی برای استفاده از گازهای CO2 و O2، انجمن جوشکاری آمریکا، عبارت GMAW را جایگزین عبارت MIG کرد. [ ۲]
اساس روش GMAW بر برقراری قوس الکتریکی میان الکترود ( سیم جوش ) مصرف شدنی و قطعه کار می باشد و قوس و حوضچه جوش توسط گاز بی اثر محافظت می گردد. این روش به دو صورت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک قابل انجام می باشد. تمام فلزات و آلیاژهای مهم صنعتی مانند فولادهای کربنی، فولادهای کم آلیاژ، فولادهای زنگ نزن، آلیاژهای آلومینیم، مس، نیکل، در تمام وضعیت ها با استفاده از این روش قابل جوشکاری می باشند.
روش های معمول در تکنولوژی جوشکاری را می توان به صورت زیر دسته بندی کرد:
الف ) جوشکاری ذوبی: جوشکاری ذوبی شامل روش هایی همچون قوس الکتریکی، الکترود دستی زیرپوردی، MIG/MAG, TIG، پلاسما، جوشکاری گاز، الکترواسلاگ، اشعه الکترونی و اشعه لیزری می شود.
ب ) جوشکاری فشاری: جوشکاری فشاری شامل جوش مقاومتی، اصطکاکی، مافوق صوتی، انفجاری و نفوذی می باشد.
جوشکاری TIG همان جوشکاری آرگون می باشد که از یک الکترود غیر مصرفی که معمولاً از جنس تنگستن است ( به علت دمای ذوب بالای آن ) جهت ایجاد قوس به کار می رود و گاز خنثی که همان آرگون است جهت محافظت از جوش استفاده می شود. در روش جوشکاری TIG معمولاً از سیم جوش جهت ذوب شدن و پر کردن منطقه جوشکاری بکار می رود. جوشکاری MIG/MAG با گاز محافظ نیز در واقع همان جوشکاری قوس الکتریکی با گاز محافظ شامل دو روش MIG و MAG می باشد. تفاوت بین این دو روش در نوع گاز مصرفی بوده که برای محافظت جوش بکار می رود. در روش MIG گاز محافظ از نوع گاز خنثی ( آرگون یا هلیوم ) بوده، در حالیکه در روش MAG گاز محافظ فعال بوده ( نظیر CO2 یا ترکیبی از آن با آرگون ) . جوشکاری پلاسما یا همان PAW. واژه پلاسما به معنای گاز یونیزه شده بوده و حالت چهارم یک ماده می باشد. چنانچه هوا یا گاز محافظ در قوس الکتریکی، شرایط گذر به حالت پلاسما را بیابند، قوس الکتریکی مربوطه دارای انرژی حرارتی زیادی خواهد شد به طوری که درجه حرارت قوس به بیش از ۲۰۰۰۰ درجه سانتیگراد می رسد.
عکس جوشکاری قوسی با گاز محافظعکس جوشکاری قوسی با گاز محافظعکس جوشکاری قوسی با گاز محافظ
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس