حالت چهره

دانشنامه عمومی

حالت چهره به جایگاه یا جابجایی ماهیچه های صورت در زیر پوست مربوط است و می تواند انتقال دهندهٔ احساسات یک فرد برای بیننده باشد. حالت چهره خود نوعی ارتباط غیرکلامی است. حالت چهره از ابزارهای اولیهٔ برقراری ارتباط در انسان ها است اما این پدیده در دیگر پستانداران و حتی دیگر گونه ها هم دیده شده است. دگرگونی حالت چهره معمولاً با یک تجربهٔ احساسی برای مغز همراه است که در این مسئه بادامهٔ مغز به شدت در تشخیص آن نقش دارد.
برای نمونه شمار دفعات پلک زدن می تواند بیانگر این باشد که فرد عصبی است یا دارد دروغ می گوید.
برای تغییر حالت چهره باید ماهیچه های صورت که به پوست و نیام صورت متصل اند حرکت کنند و با ایجاد خط و تا در پوست صورت حالتی را برای چهره به وجود آورند مانند حرکت ابروها و دهان. ماهیچه گیجگاهی، ماهیچه جوشی، ماهیچه بالی درونی و ماهیچه بالی جانبی که بیشتر در هنگام جویدن کاربرد دارند می توانند در حالت چهره تأثیرگذار باشند. این ماهیچه ها همگی در نخستین مراحل رشد به وجود آمده اند ( قوس حلقی ) . [ ۱]
دو مسیر در مغز برای بیان حالت چهره وجود دارد، اگر حالت چهره ارادی باشد، اطلاعات از قشر حرکتی اولیه تا راه هرمی به ویژه راه قشری - پیازی می رود. اگر اطلاعات در این مسیر حرکت کند حالتی که در چهرهٔ فرد ایجاد می شود کاملاً ارادی و آگاهانه است.
اگر تغییر چهرهٔ فرد از سر تغییر احساسات باشد، ریشهٔ اطلاعات از دستگاه خارج هرمی است از این رو چیزی که در چهرهٔ فرد ایجاد می شود کاملاً غیرارادی و ناآگاهانه است. این تغییر چهره در بچه های زیر دو سال کاملاً آشکار است. حالت هایی مانند خشم، نفرت، علاقه، ترس و جاخوردن همگی از این نوع است. رفتارهایی مانند بالا بردن ابرو در هنگام گوش کردن به دیگران، اخم کردن در هنگام تمرکز و … همگی از این جمله حالات غیرارادی اند.
عکس حالت چهره
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

expression
حالت، حالت چهره
He didn't like the look in her eyes
از حالت چشماش ( چهره اش ) خوشش نیومد

بپرس