خارکوف

دانشنامه عمومی

خارکوف ( خارکُف ) ( به روسی: Ха́рьков ) یا خارکیف ( خارکیو ) ( به اوکراینی: Харків ) دومین شهر بزرگ اوکراین است. خارکوف در شرق اوکراین واقع شده است.
این شهر در زبان روسی Ха́рьков و در زبان اوکراینی Харків نام برده می شود. در زبان فارسی برای اشاره به این شهر از نام های خارکوف، خارکُف، خارکیف و خارکیو استفاده می شود.
در منابع قدیمی فارسی عمدتاً از معادل روسی خارکوف[ ۱] [ ۲] [ ۳] [ ۴] [ ۵] [ ۶] [ ۷] [ ۸] [ ۹] و خارکُف[ ۱۰] [ ۱۱] [ ۱۲] [ ۱۳] [ ۱۴] [ ۱۵] [ ۱۶] [ ۱۷] برای اشاره به این شهر استفاده شده است.
پس از انحلال اتحاد جماهیر شوروی و استقلال اوکراین در سال ۱۹۹۱، معادل اوکراینی خارکیو در منابع جغرافیایی مکتوب فارسی از جمله کتاب ها و اطلس های مؤسسه جغرافیایی و کارتوگرافی گیتاشناسی[ ۱۸] و انتشارات ایرانشناسی[ ۱۹] در کنار معادل روسی خارکوف و خارکُف رایج گردید.
اکثر خبرگزاری های فارسی زبان بخصوص در جریان حمله ۲۰۲۲ روسیه به اوکراین از نام خارکیف استفاده می کنند. [ ۲۰] [ ۲۱] [ ۲۲] [ ۲۳] [ ۲۴] [ ۲۵] این در حالی است که بخش فارسی خبرگزاری روسی اسپوتنیک[ ۲۶] از خارکف استفاده کرده است.
خارکوف در دهه ۱۶۵۰ میلادی پایه گذاری شد و از سال ۱۹۱۹ تا ۱۹۳۴ پایتخت جمهوری شوروی سوسیالیستی اوکراین بود. [ نیازمند منبع] در جریان جنگ جهانی دوم، شهر خارکوف روز ۲۵ اکتبر سال ۱۹۴۱ به تصرف نیروهای آلمانی درآمد. [ ۲۷]
شهر خارکوف در شمال شرقی اوکراین قرار دارد و مرکز استان خارکف است.
خارکف را باید مهمترین شهر صنعتی اوکراین از لحاظ ساخت ماشین های صنعتی، حمل و نقل و کشاورزی و دیگر ادوات دانست.
در اوایل قرن نوزدهم صنعت خارکف توسعه پیدا کرد و با احداث راه آهن در سال ۱۸۶۹، خارکف به سرعت محل تقاطع خط های راه آهن امپراطوری روسیه شد. در اواخر آن قرن خارکف به یکی از بزرگترین مراکز اقتصادی، صنعتی و علمی روسیه تبدیل گردید.
بنا بر سرشماری سال ۱۹۸۹ در شوروی، جمعیت شهر ۱٬۵۹۳٬۹۷۰ نفر بود. [ ۳۸] در سال ۱۹۹۱، جمعیت آن به ۱٬۵۱۰٬۲۰۰ نفر کاهش یافت که ۱٬۴۹۴٬۲۰۰ نفر به صورت دائمی در آن ساکن بودند. خارکوف پس از کی یف، بزرگترین شهر اوکراین است. [ ۳۹]
عکس خارکوفعکس خارکوفعکس خارکوفعکس خارکوفعکس خارکوفعکس خارکوف
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس