رفث

لغت نامه دهخدا

رفث. [ رَ ف َ ] ( ع اِ ) جماع. ( ناظم الاطباء ) ( منتهی الارب ) ( غیاث اللغات ) ( دهار ) ( ترجمان القرآن جرجانی چ دبیرسیاقی ص 25 ).مباعلت. مباضعت. مباشرت. جماع. آرمیدن با زن. نزدیکی. مواقعه. ( یادداشت مؤلف ). || سخن زنان در آرمیدن. ( از ناظم الاطباء ) ( منتهی الارب ) ( از غیاث اللغات ). ذکر آرمیدن پیش زنان. ( یادداشت مؤلف ). || فحش زنان. ( ناظم الاطباء ) ( از غیاث اللغات )( از آنندراج ). سخن فحش. ( دهار ) ( از مهذب الاسماء ).

رفث. [ رَ ف َ ] ( ع مص ) فحش گفتن. ( ناظم الاطباء ).نافرجام گفتن. ( المصادرزوزنی ) ( دهار ) ( تاج المصادر بیهقی ). || آرمیدن با زن. ( از ناظم الاطباء ). مجامعت کردن. ( المصادرزوزنی ). جماع کردن. ( دهار ) ( تاج المصادر بیهقی ). آرمیدن. ( یادداشت مؤلف ). || نکاح کردن. ( المصادر زوزنی ). تصریح کنایه ذکر نکاح را. ( ناظم الاطباء ). نکاح. ( مهذب الاسماء ).

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] عمل نزدیکی با همسر را رفث می گویند.
رَفَث به معنای آمیزش است.
کاربرد رفث در قرآن
واژه رفث در قرآن کریم دو بار به کار رفته است؛ یکی در باره آمیزش با همسر در شب ماه رمضان و دیگری در مسئله محرمات احرام.
رفث در کلمات فقها
رفث در کلمات فقها در باب صوم و حج آمده است.
حکم رفث در شب ماه رمضان
...

[ویکی الکتاب] معنی رَّفَثُ: به معنای تصریح به هر سخن زشتی است که تنها در بستر زناشوئی به زبان میآید ، و در غیر آن مورد گفتنش نفرتآور و قبیح است ، لیکن در اینجا به معنای آن الفاظ نیست بلکه کنایه است از عمل زناشوئی ، و این از ادب قرآن کریم است
تکرار در قرآن: ۲(بار)
«رَفَثَ» (بر وزن قفس) در اصل، به معنای سخنی است که متضمن مطلبی باشد که ذکر آن قبیح است، اعم از آمیزش جنسی و یا مقدمات آن، سپس کنایه از جماع قرار داده شده، ولی بعضی تصریح کرده اند که واژه «رَفَثَ» تنها در صورتی به این نوع گفتگوها اطلاق می شود که در حضور زنان باشد و اگر در غیاب آنها باشد، رفث نامیده نمی شود. بعضی نیز، اصل آن را به معنای تمایل عملی به زنان دانسته اند که از مزاح، لمس و تماس شروع می شود و به آمیزش جنسی پایان می گیرد.
(فرس) . جوهری آن را جماع و سخن گفتن با زن درباره جماع و همچنین قول ناپسند گفته. مراد از آن در آیه جماع است که در شب رمضان مباح می‏باشد طبرسی فرمود مراد ار رفث در آیه جماع و گفته‏اند اصل آن به معنی قول قبیح است و به طور کنایه بر جماع اطلاق شده. راغب می‏گوید تعدّی آن با «الی» بجهة تضمین معنی افضاء است یعنی در شب صیام حلال شده که به سوی زنان میل کنید. . مراد آن است که در حال احرام جماع حرام است.

پیشنهاد کاربران

بپرس