زمانی مصطفی

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] مصطفی زمانی فرزند محمدباقر، سال 1353ق. در نجف آباد در خانواده ای اهل فضل و تقوا دیده به جهان گشود. دروس ابتدایی را در زادگاهش در کنار کسب و کار به پایان رساند. سپس مشغول تحصیل علوم دینی گردید و به مدت دو سال در نجف آباد مقدمات را نزد اساتیدی؛ همچون شیخ ابراهیم ریاضی آموخت. برای ادامه تحصیل به قم هجرت نمود و از محضر درس آیات عظام: بروجردی، منتظری، امام خمینی، اعتمادی، ستوده و مشکینی فیض برد.
او به نویسندگی و پاسخ به نیازهای نسل جوان روی آورد و در این راه سی سال از نویسندگان موفق، درد آشنا و سر شناس قبل از پیروزی انقلاب و بعد از آن بود. در این راستا آثار مورد نیاز را در زمینه های گوناگون با شرایط سخت اقتصادی و کمبود امکانات به جامعه عرضه کرد. او انسانی با تقوا، با اخلاص، زمان شناس، پرکار، مسؤولیت شناس، با صداقت و دلسوز بود.
وی در زمان شاه، هنگامی دست به قلم برد که فساد، جامعه و جوانان را فرا گرفته بود. نوشته های ایشان جوانان را از گمراهی نجات داد و به رشد انقلاب اسلامی کمک نمود. در سراسر کشور، به سؤالات جوانان به وسیله نامه نگاری پاسخ می داد و آن ها را هدایت می کرد.
به دنبال نوشتن کتاب هایی؛ همانند: ابراهیم بت شکن، قهرمان توحید، کودک نیل و شیعه و زمامداران خودسر که روح انقلابی داشت، از طرف ساواک دستگیر و محکوم به یک سال زندان گردید و یک نوبت هم در قم دستگیر شد و به زندان شهربانی قم منتقل گردید.
مصطفی زمانی به خاطر نیاز جامعه، با کمک همفکران خود انتشارات پیام اسلام را در سال 1349ش. تأسیس کرد. او عمر خود را وقف نوشتن، مبارزه با مفاسد اجتماعی، پاسخ به نیاز جوانان و فرهنگ سازی جامعه نمود.

دانشنامه آزاد فارسی

زمانی، مصطفی (۱۳۱۴ـ۱۳۶۹ش)
نویسنده و روحانی ایرانی. تحصیل علوم دینی را در نجف آباد آغاز کرد و سپس به قم رفت و نزد آیت الله بروجردی و دیگر علمای وقت حوزه به تحصیل پرداخت. وی به مرور به کار نوشتن مقالات و کتاب ها مشغول شد و جمعاً ۷۹ عنوان کتاب چاپ کرد. وی در نوشته هایش به دنبال نیازهای روحی ـ دینی نسل جوان مذهبی بود که می توانست شماری از جوانان را از آلوده شدن به مفاسد باز دارد. همچنین تلاش می کرد با ترتیب دادن کلاس هایی به طلبه های جوان آموزش نویسندگی دهد. ازجمله آثار اوست: پیشگویی های علمی قرآن؛ قهرمان توحید یا ابراهیم بت شکن؛ تاریخ بنی امیه و بنی عباس؛ کودک نیل یا موسای کلیم؛ آیندۀ اسلام؛ نردبان ترقی؛ قصه های قرآن؛ اسلام و تمدن جدید؛ اسلام از نظر یک مسیحی؛ و امام علی صدای عدالت جهانی.

پیشنهاد کاربران

بپرس