زیارت در نگاه شریعت

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] زیارت در نگاه شریعت: پاسخ به شبهات وهابیت، اثر عباسعلی زارعی، قسمتی از کتابِ در پرتو شریعت است که در پاسخ به شبهات وهابیّت به رشته تحریر درآمده است. در این نوشته به مهم ترین شبهات وهابیت در باب زیارت و زیارت قبور پاسخ داده شده است.
روش مؤلف در این کتاب چنین است که ابتدا شبهات مطرح شده در هر بخش را متذکر شده، سپس با استفاده از منابع اهل سنت به پاسخگویی می پردازد.
کتاب، از یک مقدمه و پنج بخش تشکیل شده است؛ هرچند مؤلف اشاره به بخش نکرده است.
بخش اول کتاب، درباره زیارت قبور است. در این بخش دو شبهه مطرح شده است. شبهه اول این است که وهابیون می گویند: شما شیعیان به زیارت قبرهای مردگان می روید و گریه می کنید و این زیارت را برای مردان و زنان مستحب و یکسان می دانید؛ درحالی که پیامبر(ص) از رفتن زنان به کنار قبرها نهی نموده و فرموده است: «خداوند زنانی را که به زیارت قبرها می روند، نفرین کرده است» .
شبهه دوم این است که شیعان مسافرت نمودن به قصد زیارت پیامبر(ص) و امامان و امامزادگان را مستحب می دانند؛ درحالی که پیامبر(ص) شدّ رحال (بار بستن) برای زیارت خود و دیگران را اجازه نداده است.
مؤلف در پاسخ به شبهه اول چنین می گوید: در مورد حکم زیارت قبور توسط زنان، چهار نظریه وجود دارد: حرمت، کراهت، جواز و استحباب. نظریه اول، نظریه منتخب ابن تیمه است. نظریه دوم و سوم، منتخب برخی از فقهای اهل سنت است. نظریه چهارم، نظریه منتخب شیعیان است. مؤلف با طرح هرکدام از نظرات و پاسخ به شبهات مطرح شده درباره نظریه چهارم، می گوید: «تحقیق در روایات بیانگر این مطلب است که زیارت قبرها نه تنها برای زنان جایز است، بلکه استحباب نیز دارد» ، سپس به بررسی روایات واردشده در این بحث می پردازد.

[ویکی فقه] زیارت در نگاه شریعت (کتاب). زیارت در نگاه شریعت، اثر عباسعلی زارعی سبزواری می باشد.
مسافرینی که عازم مکه و مدینه می شوند، این سرزمین محیط بسیار آماده ای برای معرفت پروردگار و شناسایی ذات پاک برای آنها است و به راستی آن جذبه معنوی و روحانی که انسان به هنگام ورود به آن سرزمین پیدا می کند به هیچ بیان و سخنی قابل توصیف نیست؛ ولی جای بسی تاسف است که برخی از اهل سنت این موقعیت و فرصت را از این میهمانان خدا می گیرند و دریایی از سؤالات و شبهات را در مقابل مشاهده این مهمانان قرار می دهند. شریعت اسلامی آمد تا انسان ها را از جهل و نادانی برهاند و آنها را به سوی سعادت ابدی رهسپار گرداند و بین آنها همدلی و مهربانی بوجود آورد؛ اما عده ای متعصب این دین الهی را تحریف کرده و بین مسلمانان با ایجاد شبهه شکاف بوجود آورده اند. لذا این زائران که با این شبهات مواجه می شوند، مایل هستند منشاء این اختلاف عقاید و اعمال را که بین خودشان و آنها وجود دارد، بدانند، لذا برای پاسخ یافتن به سوی عالمان و روحانیون روی می آورند. نویسنده از آن جا که خود مسافر این گونه سفرها بوده خود و دیگر روحانیون را با این سؤالات مواجه می دیده، درصدد برآمد که این شبهات را جمع آوری و به آنها پاسخ مناسب دهد.
← دیدگاه های ابن تیمیه
نسخه حاضر توسط مرکز تحقیقات حج (معاونت پژوهشی بعثه مقام معظم رهبری) به سال ۱۳۸۷ منتشر شده است.
منبع
نرم افزار تاحضور، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی. رده های این صفحه : کتاب شناسی | کتب ردیه

[ویکی اهل البیت] زیارت در نگاه شریعت (کتاب). عباسعلی زارعی سبزواری
زیارت قبور، همواره محور شبهه افکنی و تبلیغات سوء وهابیّون، علیه شیعه می باشد. آن ها در راستای تبلیغ عقاید باطل خویش، دائماً پیروان اهل بیت علیهم السلام را به شرک و کفر متّهم می کنند.
مؤلف محترم در کتاب حاضر، به اهمّ شبهاتی که پیرامون زیارت، بر شیعه وارد شده است را پاسخ داده است
قم، نشر مشعر، 1387، 167 صفحه، پالتویی.
مرکز تحقیقات حج ، آینه آثار( فهرست آثار منتشر شده بعثه)، نشر مشعر، تهران ، زمستان 1387، ص 72

پیشنهاد کاربران

بپرس