سانتیاگو کالاتراوا

دانشنامه عمومی

سانتیاگو کالاتراوا ( به اسپانیایی: Santiago Calatrava ) معمار برجسته، مهندس سازه و مجسمه ساز اسپانیایی است. او به عنوان یک طراح نخبه در جهان شهرت به دست آورده است. دفاتر کاری او در زوریخ، پاریس، نیویورک و شهرهای دیگر جهان گسترده است. شهرت وی در معماری نوین، زبانزد خاص و عام است.
وی هم اکنون، در حال ساخت سه پل در شهر دالاس آیالات متحده است.
طرح جدید وی از پاویلیون امارات در نمایشگاه اکسپو دبی ۲۰۲۰ اجرا شده است. غرفه امارات با تأثیرپذیری از یک شاهین پرنده ارائه شده و بیش از ۱۵ هزار متر مربع را در چهار طبقه پوشش داده و فضای ۱۷۱۷ متری برای پذیرایی از مهمانان که به پلان مجموعه اضافه شده است. در مراسم رونمایی از این پروژه،   رئیس کمیته عالی دبی ( Expo 2020 H. H ) ، شیخ احمد ابن آل مکتوم از پروژه به عنوان نماد برجسته امارات حمایت کرد و آن را طرح بهترین پروژه برای نمایشگاه امارات خواند. سید علی نجفی هم اکنون در حال نوشتن تحقیق اوست
سانتیاگو کالاتراوا در ۲۸ ژوئیه ۱۹۵۱ میلادی در حومهٔ شهر والنسیا در اسپانیا به دنیا آمد. در همان شهر تحصیلات خود را در مدرسهٔ هنر و معماری به پایان رساند. پس از پایان تحصیلات معماری در ۱۹۷۵ برای تحصیل در رشته ی سازه وارد مؤسسه فنی فدرال سوییس[ ۱] در زوریخ شد. در ۱۹۸۱ پس از اتمام تز دکترای رشته مهندسی سازه تحت عنوان «چین خوردگی قاب های سه بعدی»[ ۲] فعالیت های معماری و مهندسی خود را آغاز کرد.
فعالیت های آغازین کالاتراوا بیشتر بر روی پل ها و ایستگاه های قطار متمرکز بود. طراحی های او جایگاه پروژه های عمرانی را به ترازی بالاتر ارتقا داد. برج مخابراتی زیبا و متهورانهٔ «مونتویی»[ ۳] در شهر بارسلون در اسپانیا ( ۱۹۹۱ ) در مقر برگزاری بازی های المپیک ۱۹۹۲ باعث جلب توجهی جهانی به این مهندس عمران و آرشیتکت اسپانیایی گردید. از آن پس پیشنهادهای بسیاری از سراسر جهان به او داده شد. پاویون کوادراچی ( ۲۰۰۱ ) در موزه هنر میلواکی[ ۴] اولین پروژهٔ او در ایالات متحده بود. طراحی برج پیچنده ۵۴ طبقه در شهر مالمو در سوئد او را به یک طراح تراز اول جهانی تبدیل کرد. در حال حاضر کالاتراوا، مشغول طراحی یک ایستگاه قطار در محل برج های دوقلوی نیویورک است.
از دیگر آثار او می توان به ایستگاه قطار پرسرعت TGV لیون به پاریس نام برد.
سبک پیشروی کالاتراوا برای ادغام مهندسی سازه و معماری در پل سازی شهرتی جهانی یافته است. در حقیقت او را می توان دنباله رو ی مهندسان اسپانیایی مدرنیستی مانند فلیکس کاندلا[ ۵] و آنتونیو گائودی[ ۶] دانست. با وجود این، سبک او بسیار شخصی است و از مطالعات فراوان او پیرامون ساختار فیزیولوژیک بدن انسان و جهان طبیعت منتج می شود.
عکس سانتیاگو کالاتراواعکس سانتیاگو کالاتراواعکس سانتیاگو کالاتراوا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس