سرب نیترات

دانشنامه عمومی

سرب (II) نیترات. سرب ( II ) نیترات یا نیترات سُرب، یک ترکیب شیمیایی، نمک غیرآلی نیتریک اسید و سرب، با فرمول Pb ( NO۳ ) 2 می باشد. این ماده، یک بلور بی رنگ یا پودر سفید و یک اکسیدکنندهٔ قوی و پایدار است. بر خلاف بیشتر نمک های سرب ( II ) ، در آب حل می شود. کاربرد اصلی این ماده از قرون وسطی، با نام plumbum dulce، مادهٔ خام برای تولید رنگدانه ها بوده است. از قرن بیستم، به عنوان یک پایدارساز ( تثبیت کننده ) در نایلون و پلی استرها و روکش دار کردن کاغذهای دمانگاری به کار رفته است. استفاده های تجاری در اروپا تا سدهٔ ۱۹ رخ نداد و این مدت برای ایالات متحده تا سال ۱۹۴۳ بود که در آن زمان با یک خط تولید عمدهٔ سرب فلزی یا اکسید سرب ( II ) در نیتریک اسید آغاز شد.
سرب ( II ) نیترات، سمی و احتمالاً سرطان زا است؛ بنابراین این ماده باید با دقت فراوان جابه جا و نگه داری شود.
از قرون وسطی، سرب ( II ) نیترات به عنوان مادهٔ خام برای تولید رنگدانه ها به کار رفته است، مانند زرد کرومی ( سرب ( II ) نیترات ) ، نارنجی کرومی ( سرب ( II ) هیدروکسید کرومات ) و سایر ترکیبات مشابه سرب. در اوایل سدهٔ ۱۵ میلادی، کیمیاگر آلمانی، آندریاس لیباویوس این ترکیب را به دست آورد، و نام های قرون وسطایی plumb dulcis و calx plumb dulcis را انتخاب کرد. [ ۲] گرچه پروسهٔ تولید از نظر شیمیایی سرراست است، تولید این ماده تا قرن ۱۹ در اندازهٔ بسیار کمی بود و هیچ تولید غیراروپایی تا قرن ۲۰ گزارش نشده است. [ ۳] [ ۴]
هنگامی که سرب ( II ) نیترات، حرارت داده می شود، به سرب ( II ) اکسید تجزیه می شود، که با تولید صدای ترق وتروق همراه است. به دلیل این ویژگی، سرب نیترات، گاهی در مواد آتش زنه و آتش بازی استفاده می شود.
این ترکیب، معمولاً با حل کردن سرب به عنوان فلز یا اکسید در محلول آبی نیتریک اسید تهیه می شود. [ ۵] Pb ( NO3 ) 2 بدون آب، می تواند مستقیماً از محلول گرفته شود. هیچ مقیاس صنعتی شناخته شده وجود ندارد.
عکس سرب (II) نیتراتعکس سرب (II) نیتراتعکس سرب (II) نیتراتعکس سرب (II) نیترات
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس