سعد بن عبدالله اشعری قمی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] ابوالقاسم سعد بن عبدالله اشعری قمی، ملقب به شیخ الطائفه، از محدثان بزرگ شیعه در قرن سوم هجری بود.
در طول تاریخ حیات بشر، ستارگان علم و معرفت از افق هستی طلوع کرده اند و با نور خود انسان ها را به طریق هدایت رهنمون شده اند.ستارگانی که دانش را از منبع الهی فرا گرفتند و برای حفظ و بشر آن تلاش فراوان از خود نشان دادند. پاداش این تلاش و جهاد جاودانگی دین و ماندگاری یاد و اثر آن هاست. دانشمندان قم بیشترین نقش را در میان این گروه بزرگ ایفا کرده اند، زیرا قم به عنوان محل پرورش استعدادها و مهد انتشار حدیث بارها مورد ستایش ائمه (علیهم السّلام) قرار گرفته است، و بین آنان اشعریان نمونه راویان نور بوده اند.اشعریان که پس از سرکوبی قیام ابن اشعث و سخت گیری حجاج بر علیه شیعیان کوفه به قم کوچیدند، در ترویج مذهب تشیع کوشش فراوان کردند به طوری که شمار محدثان اشعری که با امامان معصوم (علیهم السلام) دیدار کرده، از آن بزرگواران حدیث شنیده اند، به بیش از یکصد تن می رسد (زندگی برخی از این ستارگان پرفروغ در همین مجموعه «ستارگان حرم» آمده است.)
معرفی اجمالی
ابوالقاسم سعد بن عبدالله اشعری قمی، ملقب به شیخ الطائفه، از محدثان بزرگ شیعه در قرن سوم هجری بود. وی مدتی در بغداد سکونت داشت اما احتمالا اقامت دائمی اش در قم بود. (از سلاله سعد بن عبدالله در قرن اخیر بزرگانی مانند ملا محمدباقر اشعری، عبدالله اشعری و ملا محمدطاهر اشعری، از اساتید امام خمینی و مدفون در زرند ساوه)سعد اشعری دوران امامت امام حسن عسکری (علیه السلام) و دوران غیبت صغری و حضرت صاحب الزمان (عجّل الله فرجه الشریف) را درک کرد. پدرش نیز از راویان و محدثان شیعه بود، اما رجال شناسان از او با عنوان «محدث قلیل الحدیث» یاد کرده اند.
فعالیت های علمی
اشعری به تحصیل دانش و جمع آوری حدیث اشتیاق زیادی داشته و همت بلندش برای کسب معارف او را بر آن داشت تا ضمن سفر به شهرهای مختلف از علوم دانشمندان بهره گیرد.
اساتید
...

[ویکی شیعه] ابوالقاسم سعد بن عبدالله اشعری قمی از محدثان شیعه در قرن سوم هجری بود. وی مدتی در بغداد سکونت داشت اما احتمالا اقامت دائمی اش در قم بوده است. سعد اشعری دوران امامت امام حسن عسکری (ع) و دوران غیبت صغری و حضرت صاحب الزمان(عج) را درک کرد.
سعد از خاندان اشعری به شمار می رود. خاندانی که نیای بزرگش به «مالک بن عامر» می رسد. از این خاندان، بزرگان و فقیهان نام آوری پا به عرصه جهان گذاشته که «سعد بن عبدالله اشعری» یکی از آنان است.
سعد بن عبدالله استادان متعددی داشته است که عبارتند از:

دانشنامه آزاد فارسی

سَعد بن عبدالله اَشعَری قُمی ( ـ ح ۳۰۰ق)
محدّث، متکلم و فقیه شیعی ایرانی. در طلب حدیث سفرها کرد و از بزرگان شیعه و سنّی حدیث شنید. صدها حدیث از طریق او در جوامع بزرگ نقل شده است. از آثارش: مقالات الامامیّة؛ الردّ علی المجبّرة؛ بصائر الدّرجات؛ کتاب الرّحمة.

پیشنهاد کاربران

بپرس