سندرم ولف پارکینسون وایت

دانشنامه عمومی

سندرم وُلف - پارکینسون - وایت ( به انگلیسی: Wolff - Parkinson - White syndrome ) که به اختصار سندرم دَبلیوپی دَبلیو ( با نمایش اختصاری WPW ) هم گفته می شود، گونه ای نابهنجاری هدایت الکتریکی قلب است که در اثر آن برای هدایت امواج الکتریکی قلب، مسیری فرعی و غیرطبیعی به وجود می آید. علت و موارد باعث بروز این بیماری، هنوز به درستی شناخته نشده، [ ۱] اما عوامل وراثت و زمینهٔ خانوادگی در ابتلا به بیماری مؤثر هستند.
ویژگی بارز این نشانگان در نوار قلب، وجود موج های دلتا و کوتاهی فاصلهٔ PR است. مبتلایان به این بیماری، آمادگی بروز ریتم های سریع قلبی را دارند که رایج ترین آنها ریتم تند دهلیزی ( AF ) است.
در طی حمله های آریتمی، بیمار دچار علائم و عوارضی نظیر تپش قلب شدید و ناراحت کننده ( به دلیل تندی ضربان قلب ) ، تهوع و استفراغ، سرگیجه، سنکوپ و گاه ایست قلبی و مرگ خواهد شد. مرگ ناگهانی به دلیل ایست قلبیِ ناشی از آریتمی قلب نادر و احتمال رخداد آن کمتر از ۰٫۶ درصد است. در هنگام بروز آریتمی و وجود تپش قلب شدید، تعداد ضربان قلب در دقیقه، ممکن است تا بیش از ۱۵۰ ضربان در دقیقه نیز برسد.
برای بیماران دچار این نشانگان، داروهای ضد آریتمی از کلاسهای گوناگون وجود دارد که باید نوع آن توسط پزشک تجویز شود. شیوه هایی برای حذف راه فرعی از طریق تخریب ( ablation ) با امواج رادیویی وجود دارد که امکان درمان قطعی را فراهم می کند و احتمال بازگشت بیماری را پایین می آورد.
اولین بار فرانک نورمن ویلسون در سال ۱۹۱۵ میلادی شرح اولیه ای از این اختلال ارائه نمود. بعدها در سال ۱۹۳۰، لوئیس ولف، جان پارکینسون و پال دادلی وایت به طور مشترک در مقاله ای که در امریکن هارت جورنال منتشر شد توصیف کاملی از این اختلال را در ۱۱ بیمار ارائه دادند. [ ۲] نام بیماری از نام خانوادگی این سه پژوهشگر گرفته شده است.
حضور شاخه کِنت در سمت راست قلب، در بیماران مبتلا به آنومالی اپشتاین[ ۳] زیاد می باشد. به طریق مشابه، بین مسیرهای فرعی سمت چپ قلب، با پرولاپس درچه میترال و کاردیومیوپاتی هایپرتروفیک رابطه مشاهده شده است. [ ۴] توضیح آن که شاخه یا گرهِ کِنت، مسیری فرعی و اضافی برای هدایت جریان الکتریکی در قلب است که به طور غیرطبیعی به وجود می آید.
فعالیت طبیعی سیستم هدایت امواج الکتریکی قلب طوری است که هدایت الکتریکی از ( دهلیزها ) به ( بطنها ) تنها از یک مسیر ویژه الکتریکی ( گره دهلیزی - بطنی ) انجام می گیرد تا عملکرد مناسب پمپ قلب فراهم شود. ( به بخش نگارخانه مراجعه شود ) در بیماران نشانگان ولف - پارکینسون - وایت علاوه بر گره دهلیزی - بطنی، یک مسیر الکتریکی دیگر به صورت غیرطبیعی و نابنهجار، اتصال الکتریکی دهلیزها به بطن ها را به وجود می آورد. در این بیماری، بطن ها به دلیل وجود این راه فرعی به نام شاخهٔ کِنت، زودتر از حالت طبیعی فشرده می شوند. وجود این مسیر غیرطبیعی در نوار قلب به راحتی قابل تشخیص است.
عکس سندرم ولف پارکینسون وایتعکس سندرم ولف پارکینسون وایتعکس سندرم ولف پارکینسون وایتعکس سندرم ولف پارکینسون وایتعکس سندرم ولف پارکینسون وایت
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس