سوکرالوز

دانشنامه عمومی

سوکرالوز ( به انگلیسی: Sucralose ) با فرمول شیمیایی C۱۲H۱۹Cl۳O۸ یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب کم ۷۱۴۸۵ است؛ که جرم مولی آن ۳۹۷٫۶۴ g/mol می باشد. سوکرالوز ( ۱٬۴، 6 - Trichlorogalactosucrose ) تنها شیرین کننده بدون کالری است که از شکر مشتق می شود و ۶۰۰ بار از شکر شیرین تر است. جایگزینی۳ مولکول کلر سبب می گردد که سوکرالوز همانند شکر قابل شکستن ومتابولیزه شدن نباشد. بنابراین بدون تغییر و به سرعت از بدن عبور کرده و ماده ای خنثی ( inert ) و ایمن ( safe ) در نظر گرفته می شود. ( مدت زمان مطالعات ۲۰ سال می باشد ) .
سوکرالوز در سال ۱۹۷۶ توسط شرکت Tate & Lyle کشف شد و در سال ۱۹۹۸ توسط سازمان غذا ودارو ی آمریکا FDA تأیید شد و در حال حاضر در ۸۰ کشور شامل آمریکا، کانادا و استرالیا برای مواد غذایی جامد و نوشیدنی ها مورد استفاده می باشد.
این ماده به راحتی در آب حل شده و به علت پایداری مناسب به خوبی در پخت وپز قابل استفاده می باشد.
سازمانهایی که سوکرالوز توسط آن ها مورد تأیید قرار گرفته است:
۱ - سازمان غذا ودارو ی آمریکا در سال ۱۹۹۸ ( FDA )
2 - JECFA ( joint FAO& WHO expert committee on food additives ) در سال ۱۹۹۹
۳ - کمیته علمی غذای اروپا در سال 2000 ( SCF )
۴ - سازمان ایمنی غذای اروپا ( EFSA )
سوکرالوز که با شماره E955 شناخته می شود، با کلرزنی ساکارز تولید می شود که توسط سه گروه هیدروکسیل ساکارز با اتم کلر جایگزین می شوند: ۱، ۶ - دیکلرو - ۱، ۶ - دیودوکسی - β - D - فروکتوفورانوزیل - ۴ - کلرو - ۴ - دیوکسی - Î D - D -
فرمول ساختاری آن C12H19Cl3O8= است.
این ماده در گرما پایدار است و بر خلاف آسپارتام، در زیر حرارت و طیف وسیعی از شرایط pH پایدار است و می تواند در پخت یا در محصولاتی که به ماندگاری بیشتری نیاز دارند استفاده شود.
ترکیب دو مورد طعم منحصربه فرد سوکرالوز که کاملاً شبیه شکر است و مقاومت عالی آن موجب برتری این شیرین کننده از سایر شیرین کننده ها شده است و جایگزین شکر در همه غذاها و نوشیدنی ها شامل غذاهای خانگی و دستورهای پخت است. سوکرالوز طعمی شبیه شکر دارد و کاملاً قابل درک است و طعم ناخوشایند ندارد. شیرینی سوکرالوز در دهان باقی می ماند و هیچ طعم ناخوشایندی ایجاد نمی کند. سوکرالوز در بدن انرژی تولید نمی کند چون مانند ساکاروز شکسته نمی شود و به سرعت از بدن بدون تغییر عبور می کند. سوکرالوز به طور وسیعی در بیش از ۱۰۰ تحقیق در مدت ۲۰ سال بررسی شد و یافت شد که کاملاً سالم و بی خطر است و تا کنون هیچ گزارش مستندی از عوارض نامطلوب همچون پوسیدگی دندان، افزایش قند در افراد دیابتیک، تغییرات ژنتیکی، سرطان، مشکلات ایمونولوژیک، اختلال در سیستم اعصاب مرکزی و محیطی و نیز نقص جنین از این ماده منتشر نشده است. این شیرین کننده برای همه ی قشرهای جامعه قابل استفاده می باشد شامل زنان باردار، مادران شیرده و کودکان در کل سنین. سوکرالوز برای افرادی که می خواهند میزان جذب کالری را کاهش دهند مفید است. سوکرالوز به عنوان یک شیرین کننده در مکمل های غذایی، مواد دارویی، ویتامین ها و مکمل های معدنی و دارویی قابل استفاده می باشد. از دیگر فواید سوکرالوز تخریب نکردن دندان است و دوست دندان ؛ چون باکتری های دهان آن را به عنوان یک منبع غذایی نمی شناسد بنابراین موجب پوسیدگی دندان نمی شود.
عکس سوکرالوزعکس سوکرالوز
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس