سید محمد بادکوبه ای

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] در سال (۱۲۸۵ هـ . ق) روستای مشقطع از توابع باکو، شاهد تولد طفلی مبارک در کانون گرم خانواده آقا میر جبار مصطفی یوف بود. میر جبار که فردی متدین و دیندار بود نام فرزندش را «سید محمد» نهاد.
سید محمد در چنین خانواده ای پرورش یافت. وی در سنین کودکی قدم به مکتب خانه گذاشت و دروس مقدماتی را از اساتید محلی فرا گرفت. پس از آن با شور و شعف بسیار برای تکمیل تحصیلات، از طریق عشق آباد راهی مشهد مقدس گردید و ادبیات فارسی و عربی، فقه و اصول را در جوار مرقد مطهر حضرت ثامن الحجج ـ علیه السلام ـ آموخت و آن گاه با قدم هایی استوار و اراده ای پولادین عازم حوزه علمیه اصفهان شد. منطق، فلسفه و کلام را در مدت کوتاهی از استادان بزرگ حوزه علمیه اصفهان فرا گرفت و به مقام استادی رسید.

حوزه علمیه نجف
سید محمد پس از تحصیل در اصفهان راهی عتبات عالیات عراق گردید و سال های متمادی از محضر استادان بزرگ حوزه کهن نجف، علوم معقول و علوم منقول را فرا گرفت.

استادان
استادان بزرگوار ایشان عبارتند از:
۱. حاج سید حسین بادکوبه ای (۱۲۹۳ ـ ۱۳۵۸ هـ . ق)
۲. ملا فتح الله اصفهانی (۱۲۶۶ ـ ۱۳۳۹ هـ . ق)
۳. سید ابوالحسن اصفهانی (۱۲۸۴ ـ ۱۳۶۵ هـ . ق)
۴. ملا محمد کاظم آخوند خراسانی.
۵. سید محمد کاظم یزدی طباطبایی (۱۲۴۸ ـ ۱۳۳۷ هـ . ق)

بازگشت به بادکوبه
...

[ویکی شیعه] آیت الله سیدمحمد بادکوبه ای (۱۲۸۵ - ۱۳۸۹ قمری) از علمای باکو و تبریز. وی پس از طی تحصیلات در مشهد، اصفهان و نجف به باکو بازگشت و به خاطر حضور بلشویک ها در این منطقه، به ایران تبعید شد. وی پس از آن به تبریز رفت و در آنجا حوزه علمیه ای تأسیس کرد و به تربیت شاگردان پرداخت. مهمترین رویدادهای سیاسی زندگی وی، مقابله با بلشویک های روسیه، تبعید به سیبری، زندانی شدن در شوروی، مقابله با لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی، تبعید به تبریز، حمایت از نهضت امام خمینی، اعلام حمایت از فلسطین و مبارزه با اسرائیل است. وی در مقبره وادی رحمت شهر تبریز مدفون است.
سید محمد بادکوبه ای در سال ۱۲۸۵ قمری در روستای مشقطع از توابع باکو به دنیا آمد. پدر وی میر جبار مصطفی یوف، فردی متدین و دیندار بود.
سید محمد در سنین کودکی به مکتب خانه رفت و دروس مقدماتی را از اساتید محلی فرا گرفت. پس از آن برای تکمیل تحصیلات، از طریق عشق آباد راهی مشهد شد و ادبیات فارسی، ادبیات عرب، فقه و اصول را در این شهر آموخت و پس از آن عازم حوزه علمیه اصفهان شد. منطق، فلسفه و کلام را در مدت کوتاهی از استادان بزرگ حوزه علمیه اصفهان فرا گرفت و به مقام استادی رسید.

[ویکی اهل البیت] در سال (1285 هـ.ق) روستای آرام و زیبای «مشقطع» از توابع باکو، شاهد تولد طفلی مبارک در کانون گرم خانواده آقا میرجبار مصطفی یوف بود. میرجبار که فردی متدین و دیندار بود نام فرزندش را «سید محمد» نهاد.
سید محمد در چنین خانواده ای پرورش یافت. وی در سنین کودکی قدم به مکتب خانه گذاشت و دروس مقدماتی را از اساتید محلی فراگرفت. پس از آن با شور و شعف بسیار برای تکمیل تحصیلات، از طریق عشق آباد راهی مشهد مقدس گردید و ادبیات فارسی و عربی، فقه و اصول را در جوار مرقد مطهر حضرت ثامن الحجج علیه السلام آموخت و آن گاه با قدم هایی استوار و اراده ای پولادین عازم حوزه علمیه اصفهان شد. منطق، فلسفه و کلام را در مدت کوتاهی از استادان بزرگ حوزه علمیه اصفهان فراگرفت و به مقام استادی رسید.
سید محمد پس از تحصیل در اصفهان راهی عتبات عالیات عراق گردید و سال های متمادی از محضر استادان بزرگ حوزه کهن نجف، علوم معقول و منقول را فراگرفت.
استادان بزرگوار ایشان عبارتند از:
آیت الله بادکوبه ای پس از تحصیل و رسیدن به مدارج عالی علمی به شهر بادکوبه بازگشت. بازگشت ایشان به بادکوبه همزمان بود با حکومت تزاری روسیه بر سرزمین آذربایجان. حکومت تزاری روسیه بر سرزمین آذربایجان. حکومت تزار در نتیجه جنگ های تجاوزکارانه و تحمیل معاهده های گلستان و ترکمن چای بر ایران، شهرهای دربند، باکو، شیروان، شکی، گنجه، لنکران، نخجوان و بخش جنوبی تالش را از این کشور جدا و به سرزمین های خود ملحق نمود. آیت الله بادکوبه ای با وجود سخت گیری ها و آزار و اذیت های موجود، به تبلیغ احکام الهی و ترویج شریعت نبوی پرداخت.
مجاهد نستوه، آیت الله بادکوبه ای در طول سالیان دراز، خدمات شایانی به جهان اسلام نمود. ایشان با وجود فشار و سخت گیری های ضددینی بلشویک ها، شروع به تأسیس حوزه علمیه نمود و شاگردان مستعدی پرورش داد. علامه امینی در مورد ایشان می گوید: «از خدمات علامه سید محمد (بادکوبه ای) یکی تأسیس دانشسرای دینی بود که تعداد زیادی دانشجو داشت و خود در آن تدریس می کرد و علی رغم حمله ضددینی بلشویکها رونق روزافزون یافت».
در سال (1936 م) جمهوری آذربایجان به اتحاد جماهیر شوروی پیوست. در خلال این سال ها آزار و اذیت مسلمانان افزایش یافت و بسیاری از مساجد، اماکن مذهبی و مدارس علمیه تخریب گردید. حکومت وقت بسیاری از مخالفین دولت و مبارزین را یا کشت و یا تبعید شدند. فقیه مبارز آیت الله بادکوبه ای در نتیجه ترویج تعالیم الهی و نشر معارف اسلامی و افشای ماهیت رژیم کمونیستی به مدت پانزده سال با اعمال شاقه به سیبری غربی تبعید شد.

[ویکی شیعه] سید محمد بادکوبه ای (ابهام زدایی). سید محمد بادکوبه ای، ممکن است به یکی از این موارد اشاره داشته باشد:

پیشنهاد کاربران

بپرس