عملیات استشهادی

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] عملیات استشهادی از اقسام جهاد دفاعی که فردی داوطلبانه خود را برای کشته شدن قطعی و ضربه به دشمن آماده می کند. از نگاه فقهی، این عمل در صورتی که به خاطر حفظ مصالح دینی صورت بگیرد، صحیح است. درباره مشروعیت این عمل در بین مراجع، اختلاف وجود دارد. این روشِ مبارزه، از جهت های مختلف با عملیات انتحاری و ترور تفاوت دارد.
استشهاد در لغت به معنای گواه طلبیدن و یا کشته شدن در راه خدا آمده است.همچنین «استشهادی» به فداکاری رزمنده‎ای گفته می شود که با حمل مواد منفجره به دشمنان دین حمله می کند و خود و آنان را به قتل می‎رساند. از نگاه فقهی، عملیات استشهادی از مصداق‎های جهاد دفاعی معرفی شده و اقدامی است که شخص، با قصد قربت و با علم به شهادت و با هدف ضربه زدن به دشمن متجاوز و اشغال گر به انجام آن مبادرت ورزد و در این راه کشته می شود.
عملیات استشهادی با عملیات انتحاری اگرچه در ظاهر با یکدیگر تفاوتی ندارند؛ اما از نگاه درون مذهبی از سه جهت متفاوت دانسته شده است. اولین جهت مسأله انگیزه و نیت هر یک از این دو است. در عملیات استشهادی، نیت و انگیزه مجاهد، دفاع از ایمان، مقدسات و سرزمین اسلامی است، در حالی که در عملیات انتحاری، چنین قصدی نیست.

پیشنهاد کاربران

به کدام دلیل روی کدام سند احکام واضیح است دلیل مقنع ارایه دارید

بپرس