فدراسیون بین المللی انجمن های مخترعان

دانشنامه عمومی

فدراسیون بین المللی مخترعان ( IFIA ) ( به انگلیسی: International Federation of Inventors' Associations ) یک سازمان غیردولتی غیرانتفاعی است که در سال ۱۹۶۸ به ابتکار آقایان دکتر هارالد رومانوس ( رئیس اداره اختراعات کشور سوئد ) و لیف نوردسرند ( رئیس اداره اختراعات کشور نروژ ) بوده اند که اقدام به نگارش نخستین اساسنامه و ثبت حقوقی آن نمودند؛ و با گردهم آیی انجمنهای مخترعان هفت کشور اروپایی ( انگلستان، سوئد، نروژ، فرانسه، هلند، سوئیس و آلمان ) در انگلستان زیر نظر سازمان ملل متحد راه اندازی شد. مقر اصلی ( دفتر ) این فدراسیون در سوئیس و دفتر دبیرکل آن در تهران ایران است. این فدراسیون جهانی نیز مانند دیگر فدراسیون های جهانی غیردولتی است و از هر کشور جهان یک نهاد غیردولتی را به عضویت رسمی می پذیرد.
هم اکنون، انجمنهای مخترعان بیش از ۱52 کشور جهان عضو رسمی این فدراسیون هستند. این فدراسیون عضو ناظر و مشاور «سازمان کنفرانس ها و پیشرفت های ملل متحد» ( UNCTAD ) ، و عضو و ناظر «سازمان ثبت اختراعات اروپا» ( SACEPO ) است، و مهم ترین سازمان حمایتی برای مخترعان جهان زیر نظر «سازمان مالکیت فکری ملل متحد» ( WIPO ) و عضو سازمان توسعه صنعتی ملل متحد ( UNIDO ) و عضو ویژه اتحاد برای نوآوری اتحادیه اروپا ( EAI ) [ ۱] به شمار می آید. این فدراسیون مسئول برگزاری المپیاد اختراعات و جام جهانی اختراعات و حمایت کنندة برگزاری مسابقات جهانی اختراعات، نمایشگاه های تخصصی و بین المللی اختراعات، کنفرانس ها، و کارگاه های آموزشی مخترعان است. از جمله اهداف اصلی این فدراسیون حمایت مادی، معنوی و حقوقی از مخترعان جهان است. در این راستا، این فدراسیون اعطاءکنندهٔ جوایز در مسابقات بین المللی اختراعات در بیش از ۱۲۵ کشور جهان است. به عنوان مثال، یکی از جوایز ویژه بخش خارجی جشنوارهٔ بین المللی خوارزمی در ایران را این فدراسیون اعطاء می نمود.
ایفیا سازمان جهانی غیردولتی در حوزه اختراعات و ابتکارات می باشد که در سال ۱۹۶۸ با هدف ایجاد بستر مناسب بین المللی برای حمایت از مخترعان تأسیس شد. مأموریت ایفیا توسعه خلق دانش، ترویج فرهنگ نوآوری و تسهیل فرایند تبدیل ایده به ثروت می باشد.
• اجرای برنامه های آموزشی از قبیل سمینارها، کنفرانس ها و کارگاه ها
• حمایت از برگزاری رویدادهایی مانند جشنواره ها، المپیادها، نمایشگاه ها و مسابقات
• انتخاب و اعطای جوائز بین المللی به مخترعین برتر
• تقدیر از شخصیتهای برجسته و تأثیرگذار در این عرصه
• تولید محتوا و نشر کتاب های مرجع، آماری، راهنما و کمک آموزشی
• ایجاد شبکه های فیزیکی و مجازی مرتبط بین المللی
• ارائه خدمات مشاوره ای
عکس فدراسیون بین المللی انجمن های مخترعانعکس فدراسیون بین المللی انجمن های مخترعان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس