فرانک خاوری

دانشنامه عمومی

فرانک خاوری ( لاتین قرون وسطی: Francia orientalis ) یا پادشاهی فرانک های خاوری ( به لاتین: Regnum Francorum orientalium ) ، یک دولت جانشین امپراتوری شارلمانی بود که تا سال ۹۱۱ میلادی توسط دودمان کارولنژی اداره می شد. این دولت از طریق پیمان وردون در سال ۸۴۳ میلادی ایجاد شد که امپراتوری سابق را به سه پادشاهی تقسیم کرد.
تقسیم خاوری - باختری با معاهده وردون در سال ۸۴۳، که توسط انشعاب زبان ژرمنی - لاتین تقسیم شد، «به تدریج در ایجاد پادشاهی های جداگانه تثبیت شد». [ ۱] با تبدیل شدن ( یا بودن ) فرانک خاوری به پادشاهی آلمان[ ۲] [ ۳] [ ۴]
فرانک خاوری عمدتاً از نواحی آلمانی زبان امپراتوری کارولنژی بود که با پیمان وردون در سال ۸۴۳ تشکیل شد که در آینده امپراتوری مقدس روم و پادشاهی آلمان نیز نامیده شد. به ویژه پس از انتقال سلطنت از پادشاهان فرانک به دودمان اتونی ساکسون در سال ۹۱۹.
در اوت ۸۴۳ معاهده وردون توسط سه پسر و وارثان لوئی یکم ( لوئی ژرمن، شارل دوم و لوتار یکم ) امضا شد. تقسیم اراضی عمدتاً بر اساس رودخانه های موز، شلدت، سون و راین بود. در حالی که پسر ارشد لوتار یکم عنوان امپراتور و پادشاهی فرانک میانی ( لوتارنژی ) را حفظ کرد، شارل طاس فرانک باختری و لوئی ژرمن بخش شرقی سرزمین های عمدتاً آلمانی زبان را دریافت کرد: دوک نشین ساکسونی، اوسترازیا، آلامانیا، دوک نشین بایرن و مارکی نشین کارینتیا. در سال ۸۶۹، لوتارنژی بر اساس پیمان میرسن، بین فرانک خاوری و فرانک باختری تقسیم شد. در دوران پادشاهی شارل سوم فرزند لوئی ژرمن، همه سرزمین های فرانک برای مدت کوتاهی دوباره متحد شد.
عکس فرانک خاوریعکس فرانک خاوری
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس