قرامان

لغت نامه دهخدا

قرامان. [ ق َ ] ( اِخ ) ابن نوره. نخستین کس از حکمرانان خاندان قرامانیان است که حوالی سال 654 هَ.ق. به حکومت رسید و به سال 678 وفات یافت. ( معجم الانساب زامباور ج 2 ص 236 ). رجوع به قرامانیان شود.

فرهنگ فارسی

ابن نوره اولین حکمران خاندان قرامانیان ( جل.حدود ۶۵۴- ف. ۶۷۸ ه ق. )
ابن نوره نخستین کس از حکمرانان قرامانیان است که حوالی سال ۶۵۴ ق بحکومت رسید و بسال ۶۷۸ وفات یافت .

دانشنامه عمومی

قرامان ( به ترکی استانبولی: Karaman ) یکی از شهرهای ترکیه است.
این شهر در شمال رشته کوه توروس و در حدود ۱۰۰ کیلومتری جنوب قونیه واقع شده و مرکز استان قرامان است.
جمعیت این شهر در سال ۲۰۰۰ میلادی ۱۰۵٬۸۳۴ نفر بود.
موزه قرامان از نقاط دیدنی این شهر است.
نام این شهر از نام قره مان بیگ از فرمانروایان امارت قرامان گرفته شده است. نام پیشین آن لارنده بود که یونانی است ولی ریشهٔ آن از زبان لوویایی و به معنی شنزار است.
حافظ ابرو در ذیل جامع التواریخ گوید: لارنده ( کوه ) از محکمترین قلاع آسیای صغیر که امیراعظم تیمورتاش برای اقامت خود اختیار کرد.
سلطان ولد فرزند مولانا جلال الدین محمد مولوی در این شهر به دنیا آمده است.
ابن بطوطه که لارنده را در قرن هشتم دیده گوید:《شهری زیبا است و در وسط باغستانی واقع است و آب فراوان دارد》. در اواخر قرن هشتم سپاهیان تیمور آن را به تصرف خود درآورده به باد غارت دادند ولی بعدها این شهر دوباره آباد گردید و رونق سابق را به دست آورد. [ ۱]
عکس قرامانعکس قرامان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

قَرا مان
(یا: قره مان) نام قدیم شهر باستانی لارنده، در جنوب شرقی ولایت قونیه در آناتولی مرکزی، واقع در جنوب غربی ترکیۀ کنونی. بلندای آن از سطح دریا ۱,۰۳۳ متر است. تابستان های گرم و زمستان های سرد و بارانی دارد. در دشتی وسیع قرار گرفته و اقتصاد آن بر پایۀ زراعت دیم و صنایع غذایی استوار است و در سال های اخیر دامپروری مدرن در آن توسعه یافته است. در اوایل قرن ۱۳م صلیبی ها لارنده را تصرف کردند، اما پس از آن به دست سلطان عزالدین کیکاوس افتاد (۱۲۱۶م). مولوی در آن جا ازدواج کرد (۶۲۲ق) و سلطان ولد نیز در آن جا به دنیا آمد (۶۲۳ق). نام کنونی آن مأخوذ از سلسلۀ ترکمنی قرامان اوغلو است. لارنده در عهد این سلسله اهمیت فراوان یافت و در اوایل قرن ۱۴م پایتخت آنان شد. سلطان محمد فاتح عثمانی در ۱۴۶۷م آن جا را تصرف کرد و در سلطنت بایزید دوم به قلمرو عثمانی ضمیمه شد (۱۴۶۸م).

پیشنهاد کاربران

بپرس