لوله تراشه

دانشنامه عمومی

لوله تراشه یا لولهٔ نایی یک میل یا سوند ( کاتتر ) است که در داخل نای قرار داده می شود که هدف آن ایجاد و حفظ راه هوایی مطمئن برای بیمار بوده تا تبادلات گازی به درستی انجام شود. انواع مختلفی از این وسیله برای شرایط گوناگون ایجاد شده است.
• لوله تراشه که تقریباً همیشه از طریق دهان قرار داده می شود و گاهی بنا به شرایط ار طریق بینی برای بیمار قرار داده می شود.
• لوله تراکئوستومی نوعی دیگری از لوله تراشه است که با طولی کمتر از لوله تراشه معمولی ( ۵۱ تا ۷۶ میلیمتر ) از جنس فلز یا پلاستیک بوده که در پی جراحی تراکستومی ( نای سُنبی ) برای بیمار قرار داده می شود.
• دکمه تراکئوستومی، وسیله ای است به طول ۳ سانتی متر که پس از سوراخ کردن نای در نای قرار داده می شود تا مسیر تنفسی بیمار باز باشد.
مرکز پزشکی پورتکس ( مرکز مشترک بین فرانسه و انگلستان ) اولین لوله نایی پلاستیکی بدون کاف در رنگ سفید تولید کرد. [ ۱] در همین رابطه مگیل کاف لوله تراشه را طراحی کرد و آن را به لوله تراشه افزود، همچنین تکنیک های ساخت را مناسب تر کرد. همچنین یک نوار آبی را به صورتی دستی روی لوله های تراشه چسباند که به نوار آبی مشهور شد و بعدها توسط شرکت های سازنده مورد استفاده قرار گرفت. [ ۲] دیوید شریدان ( به انگلیسی: David S. Sheridan ) اولین فردی بود که با استفاده از پلاستیک یکبار مصرف اقدام به تولید لوله تراشه کرد.
پیش از این ابداع از لوله تراشه های چندبار مصرف بنام لوله های روش ( به انگلیسی: Rusch ) استفاده می شد که پس از استفاده شسته شده و مجدداً استفاده می شد. [ ۳]
از لوله تراشه برای تحویل اکسیژن با غلظت بالاتر از غلظت آن در هوا و همچنین برای تحویل سایر گازها از جمله هلیم، نیتریک اکسید، دی نیتروژن مونوکسید، زنون یا برخی از گازهای بیهوشی فرار مانند دسفلوران، ایزوفلوران و سووفلوران به بیمار حین بیهوشی استفاده می شود. همچنین از طریق لوله تراشه می توان داروهایی نظیر سالبوتامول، آتروپین، اپی نفرین، ایپراتروپیوم بروماید و لیدوکائین استفاده کرد. از لوله تراشه معمولاً به عنوان وسیله ای جهت اداره کردن راه هوایی بیمار در هنگام بیهوشی عمومی، مراقبت های ویژه، تهویه مکانیکی و شرایط اورژانسی استفاده می شود. [ ۴]
بعد از قرار دادن لوله در داخل تراشه بیمار کاف لوله تراشه را پر کرده و پس از سمع دو طرفه شش و اطمینان از اینکه در محل مناسب قرار گرفته است لوله نایی را در محل مناسب با چسب بر روی صورت بیمار محکم می کنیم. [ ۴]
عکس لوله تراشهعکس لوله تراشه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس