لیدوکائین

دانشنامه عمومی

لیدوکائین ( به انگلیسی: Lidocaine ) یا لیگنوکائین دارویی بی حس کننده موضعی از نوع آمینو آمیدی است که دارای اَشکال دارویی مختلفی چون ویال، آمپول، پماد، افشانه و ژل می باشد. از این دارو همچنین در درمان تاکی کاردی بطنی استفاده می شود.
در اورژانس از لیدوکائین برای فیبریلاسیون بطنی ( VF ) و تاکیکاردی بطنی بدون نبض ( PVT ) پس از شوک سوم ( در صورتی که تا ۱۵ دقیقه دسترسی به آمیودارون وجود نداشته باشد ) استفاده می شود.
نام تجاری  : دیلوکائین ( Dilocaine ) / آلفاکائین ( Alphacaine ) / زایلوکائین ( Xylocaine )
طبقه دارویی: مشتقات آمیدها ( آمیدها یک ترکیب آلی است که شامل یک گروه کربونیل ( c=o ) می باشد و با یک اتم نیتروژن پیوند دارد )
طبقه درمانی: ضد آریتمی بطنی، بی حس کننده موضعی
+ فیبریلاسیون بطنی ( VF ) و تاکیکاردی بطنی بدون نبض ( PVT ) پس از شوک سوم ( آمیودارون به دلیل عوارض کمتر نسبت به لیدوکائین جانشین این دارو شده است. در نتیجه، لیدوکائین خط دوم درمان آریتمی های کشنده بطنی و در مواردی که تا ۱۵ دقیقه دسترسی به آمیودارون وجود نداشته باشد میتوان از لیدوکائین استفاده کرد ) .
+ تاکیکاردی بطنی دارای نبض همودینامیک پایدار
+ کاهش فشار جمجمه ( ICP ) و تسهیل در لوله گذاری در بیماران آسیب به سر
+ آریتمی های بطنی به دنبال آنفارکتوس حاد میوکارد ( MI )
+ مسمومیت با دیژیتال ها، جراحی قلبی و کاتتر قلبی
+ جلوگیری از فیبریلاسیون بطنی به دنبال کاردیو ورژن در ایسکیمی حاد
مصارف جانبی دیگر:
بی حسی موضعی، عقرب گزیدگی، کاهش ریفلاکس گگ، مدیریت راه هوایی، انفیلتراسیون و برای بلوک عصبی
لیدوکائین به عنوان بی حس کننده موضعی در جراحی های کوچک و دندانپزشکی استفاده می شود. این دارو به همراه کوکائین پرمصرف ترین داروهایی هستند که در دندانپزشکی به عنوان بی حس کننده به کار می رود. پماد لیدوکائین در درمان دردهای موضعی مانند سوختگی، گزش حشرات و هموروئید به کار می رود ( گاه در ترکیب با هیدروکورتیزون ) . لیدوکائین برای بی حسی نخاعی در اطراف سخت شامه یا زیر نخاع نیز تزریق می شود.
بزرگسالان: ابتدا 1mg/kg تا 1. 5mg/kg به صورت وریدی با سرعت 20 تا 50 میلی گرم در یک دقیقه. در صورت عدم بهبودی 0. 5mg/kg تا 0. 75mg/kg به صورت وریدی تا حداکثر 3mg/kg
نکته: دوز انفوزیون لیدوکائین یک تا چهار میلی گرم بر دقیقه است.
عکس لیدوکائینعکس لیدوکائین
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس