لیلیت

دانشنامه عمومی

لیلیث ( به عبری: לילית' ) در اساطیر کهن میانرودان خدای طوفان بوده و او را به بادها نسبت می داده اند. نخستین بار چهره لیلیث در میان گروهی از خدایان بادها و طوفان های سومری در ۳۰۰۰ سال پیش از میلاد به چشم می خورد که به لیلیتو موسوم بودند. بسیاری از صاحبنظران پیدایش نام لیلیث را در زمانی حدود ۷۰۰ سال پیش از میلاد مسیح ارزیابی کرده اند. در افسانه ها و روایات یهود، لیلیث در اساطیر یهودی به عنوان یکی از خدایان شب و در ترجمه انگلیسی شاه جیمز کتاب اشعیای نبی به عنوان جغد ذکر شده است. در منابع متاخر یهودی، مثل تلمود بابلی، از لیلت به عنوان همسر اول آدم نام برده شده است. [ ۱] البته بسیاری از منابع سنتی ربانی، از جمله ابن میمون و مناخیم میری، وجود لیلیث را رد می کنند. [ ۲] از او در منابع مندائی نیز یاد شده است.
نخستین بار چهره لیلیث در میان گروهی از خدایان بادها و طوفان های سومری در ۳۰۰۰ سال پیش از میلاد به چشم می خورد که به لیلیثو موسوم بودند. بسیاری از صاحبنظران پیدایش نام لیلیث را در زمانی حدود ۷۰۰ سال پیش از میلاد مسیح ارزیابی کرده اند. لغت عبری لیلیث که معادل اکدی لیلیثو است، صفتی منشعب از ریشه لیل ( ل ی ل ) به معنای شب در زبان سامی اولیه است که ترجمه تحت اللفظی آن معادل «موجود یا خداوند مؤنث ظاهر شونده در شب» می باشد. البته در کتیبه های میخی این واژه ها به صورت لیلیث و لیلیثو و با معنای «ارواح بادهای بیماری زا» آورده شده اند. واژه اکدی لیل - اثو ( Lil - itu ) به معنای بانوی نسیم ( Lady Air ) ممکن است اشاره ای باشد به الهه سومری نینلیل ( Ninlil ) که وی نیز به عنوان بانوی نسیم شناخته می شود. وی الهه باد جنوب و همسر انلیل ( Enlil ) است. در عراق قدیم، باد جنوب با هجوم طوفان های شنی تابستانه و شیوع بیماری ها شناخته می شده است.
نویسنده غیبی احمد بن علی البونی ( متوفی ۱۲۲۵ ) در کتاب خورشید علم بزرگ ( عربی  : شمس المعارف الکبرى ) از شیطانی به نام "مادر فرزندان" ( ام الصبیان ) یاد می کند. [ ۳] در روایات عامیانه ثبت شده در حدود سال ۱۹۵۳ درباره جنی به نام قرینه حکایت می کند که توسط آدم طرد شد و با ابلیس جفت شد. او انبوهی از شیاطین به دنیا آورد و به مادر آنها معروف شد. او برای انتقام از آدم، به تعقیب فرزندان انسان می پردازد. به این ترتیب، او نوزاد مادر باردار را در رحم می کشد، باعث ناتوانی جنسی مردان می شود یا به کودکان کوچک مبتلا به بیماری حمله می کند. طبق آداب غیبی، او تابع موره الابیض پادشاه شیطان است که به نظر می رسد نام دیگری برای ابلیس باشد که در نوشته های جادویی استفاده می شود. [ ۴]
عکس لیلیت

لیلیت (فیلم). لیلیت ( انگلیسی: Lilith ) یک فیلم سینمایی آمریکایی در ژانر نئو - نوآر و درام به نویسندگی و کارگردانی رابرت راسن است که در سال ۱۹۶۴ منتشر شد.
فیلم داستان زنی جوان و مرموز در یک آسایشگاه است که به نظر می رسد نوعی طلسم جادوئی در اطراف او وجود دارد. مردی بیقرار اما صادق با گذشته ای مبهم به او نزدیک می شود و…
وارن بیتی
جین سیبرگ
پیتر فوندا
کیم هانتر
جسیکا والتر
• جین هکمن
عکس لیلیت (فیلم)

لیلیت (نقاشی). لیلیت ( به انگلیسی: Lilith ) یک نقاشی اثر جان کالیر است که به سبک انجمن برادری پیشارافائلی آثار هنری خو را خلق می کرد. این نقاشی که لیلیت، موجودی افسانه ای در یهودیت، را به تصویر می کشد، در گالری آتکینسون در ساوت پورت نگهداری می شود. [ ۱]
عکس لیلیت (نقاشی)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

لیلیت (Lilith)
در روایات یهودی، همسر اول آدم. چون تسلیم فرمان آدم نشد از بهشت رانده و حوا جانشین اش شد، ولی پس از اخراج نیز با آدم یا در روایاتی، با شیطان هم بستر شد و ارواح شیطانی را به دنیا آورد. بنابر روایت دیگری، ارواح شیطانی را پس از وصلت با شیطان به دنیا آورد. در قصه ای جدیدتر، لیلیت بختکی شد که موجب احتلام و تولد ساحران و شیطان های موسوم به لیلیم بود. نیز، او را رباینده و قاتل کودکان می دانستند و برای دفع شرش تعویذ می بستند.

پیشنهاد کاربران

طبق روایاتی وی نخستین زنی بود که قبل از حوا برای آدم آفریده شد. اما تسلیم آدم نشد و معشوقه شیطان شد
شب , بر طبق افسانه همسر نخست ادم پیش از حوا
نامی بابلی
هم خانواده نام لیلا , لیلی, لیل , لیلیث

بپرس