مایع امنیوتیک

دانشنامه عمومی

مایع آمنیوتیک. مایع آمنیوتیک ( به انگلیسی: Amniotic fluid ) به مایع درون کیسه آمنیوتیک در رحم مادر باردار گفته می شود.
مایع آمنیوتیک از مادر تراوش می شود و ابتدا فقط حاوی آب و الکترولیتها است ولی از حدود دوازده تا چهارده هفتگی پروتئین، کربوهیدرات، چربی، فسفولیپید و اوره نیز بداخل آن ترشح می شود.
حجم مایع آمنیوتیک با رشد جنین افزایش می یابد و از هفته دهم تا هفته بیستم از ۲۵ میلی لیتر به ۴۰۰ میلی لیتر می رسد. دیابت بارداری یکی از علل شایع زیادی مایع آمنیوتیک است.
آمنیوسنتز یک تکنیک پزشکی تشخیص قبل از تولد می باشد که در طی آن مقدار کمی از مایع آمنیون گرفته می شود و مورد بررسی ژنتیکی قرارمی گیرد. این شیوه معمولاً در سه ماههٔ دوم انجام می گیرد. آمنیوسنتز یکی از رایج ترین روش های تهاجمی تشخیص پره ناتال است.
در چند عمل جراحی قسمت برونی چشم از مایع آمنیوتیک استفاده می شود. [ ۱] همچنین کاربرد آن در مواردی در ارتوپدی درحال مطالعه است. [ ۲] [ ۳]
مطالعات اخیر نشان دهنده این بوده است که این مایع دارای تعداد قابل توجه از سلول های بنیادین می باشد. [ ۴]
عکس مایع آمنیوتیک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

مایع آمنیوتیک. مایع آمْنیوتیک (amniotic fluid)
مایع آمْنیوتیک
در پستانداران، مایعی که جنین در آن غوطه ور است تا از فشارهای خارجی در امان باشد. قسمت عمده ای از این مایع را آب تشکیل می دهد. این مایع را آمنیونتولید می کند که غشای لیفیاست و حفرۀ رحم را در حاملگی می پوشاند. جنین مایع آمنیوتیک را می بلعد و مجدداً آن را از راه کلیه ها به کیسۀ آمنیوتیکبرمی گرداند. در انسان، حجم این مایع حدود نیم تا یک لیتر است. معمولاً کیسۀ آمنیوتیک در اوایل زایمان پاره و مایع آن خارج می شود (آب ریزش). نیز ← کیسۀ آب

پیشنهاد کاربران

بپرس