مون

لغت نامه دهخدا

مؤن. [ م ُ ءَ ] ( ع اِ ) مُوَن. ج ِ مؤنة. ( ناظم الاطباء ) ( یادداشت مؤلف ). ج ِ مؤنت و مؤنة، به معنی بار و گرانی نفقه عیال و قوت روزانه. ( از یادداشت مؤلف ). رجوع به مؤنت و مؤنة شود. || هزینه. خرجی. جیره ٔروزانه : ما را اگر قسمت ولایتی هست اضعاف آن مؤن سپاه و وجوه و اطماع و انواع محافظات در مقابل ایستاده است. ( ترجمه تاریخ یمینی ). و مؤن حشر وچریک و اثقال و زواید عوارضات از آنجا مرتفع کرد. ( تاریخ جهانگشای جوینی ). || نوعی از مالیات و عوارض. ج ، مؤونات. ( از یادداشت های قزوینی ج 7 ص 165 مستنداً به تاریخ جهانگشای جوینی ) : و جمعی از عباداﷲ الصالحین که بیگانگان دین از مؤن و عوارضات ایشان را معاف و مسلم داشته. ( تاریخ جهانگشای جوینی ). با حصول این معانی فراغ اهالی بخارا و تخفیف مؤن و اثقال ایشان حاصل... ( تاریخ جهانگشای جوینی ). و احبار و اخیار هر ملتی را از صنوف عوارضات و محن مؤن و اوقاف و مسبلات و حراث و زراع ایشان را معاف و مسلم داشته اند. ( تاریخ جهانگشای جوینی ص 11 ). بعد از وضع مؤن و اخراجات و نفقات... بر قدر ارتفاع خراج را وضع کنند. ( ترجمه تاریخ قم ص 183 ). در ذکر نجوم و دفعات مال خراج و رسوم و مؤن و اخراجات آن. ( تاریخ قم ص 142 ). و رجوع به مؤنت و مؤنة و مؤنه شود.

مون. [ م ُ وَ ] ( ع اِ ) مُؤَن. ج ِ مونة. ( ناظم الاطباء ). رجوع به مونة شود.

مون. [ م َ ] ( ع مص ) قیام ورزیدن بر نفقه و کفالت عیال و برداشتن بار ایشان را. ( از منتهی الارب ) ( آنندراج ) ( از ناظم الاطباء ). مؤنت. بار کسی کشیدن. ( یادداشت مؤلف ). مؤنت کسی بکشیدن. ( تاج المصادر بیهقی ) ( از المصادر زوزنی ). و رجوع به مؤنت و مؤنة شود.

مون. ( ضمیر ) کلمه اشاره به معنی ما چنانکه در شعر بر مون می گویند به معنی بر ما. ( ناظم الاطباء ). بدین ضبط، تداول عامه است و اصل آن «مان » ضمیرمتصل اضافی و مفعولی است که مانند کلمات مختوم به الف و نون ، در تلفظ، غالباً الف آن به واو بدل شود.

مون. ( پسوند ) مزید مؤخر امکنه : ذی دیمون. میمون. ( یادداشت مؤلف ).

مون. ( اِخ ) دهی است از دهستان بالا لاریجان بخش لاریجان شهرستان آمل ، واقع در 4هزارگزی شمال خاوری رینه با 105 تن جمعیت. آب آن از چشمه و راه آن مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3 ).

فرهنگ فارسی

( اسم ) جمع موونث .
دهی است از دهستان بالا لاریجان بخش لاریجان شهرستان آمل .

گویش مازنی

/moon/ از توابع بالا لاریجان آمل

دانشنامه عمومی

مون ( به ژاپنی: 紋 ) ، که با نام های دیگری چون مونشو ( به ژاپنی: 紋章 ) ، موندوکورو ( به ژاپنی: 紋所 ) ، کامون و دایمون نیز شناخته می شود نشان هایی هستند که در ژاپن برای شناسایی افراد یا خاندان ها مورد استفاده قرار می گیرند. از آنجایی که مون می تواند دربرگیرنده نشان برای هر چیزی باشد، از کامون و موندوکورو برای نامیدن نام خاندان استفاده می شود. مون شبیه نشان خانوادگی در آرم شناسی اروپاست که از آن ها برای شناسایی افراد یا خاندان ها در اروپا استفاده می شود. [ ۱]
مون می تواند به صورت طرحی پارچه ای برای قرار گرفتن بر لباس برای مجزا کردن افراد یا اعضای طایفه های مختلف بکار رود. منابع قرن نوزدهم به روشنی بیان می کنند که از مون برای متمایز شدن افراد استفاده می شده به ویژه در زمان جنگ. مون را بر پرچم، چادرها و تجهیزات نقش می بستند.
همچنان که در آرم شناسی اروپا می بینیم، مون در آغاز تنها بدست مردمان طبقات بالای اجتماع مورد استفاده قرار می گرفت ولی به تدریج بکارگیری آن بدست افراد دیگر اجتماع نیز عادی شد. در هنگام نبرد با وجود اینکه مون های خاندان های مختلف یکسان نبوده، از آن به اندازه پرچم اصلی ارتش استفاده می کرده اند. مون ها را سازمان های مختلفی همچون امورخیریه، صنفهای صنعتی، معابد، گروه های نمایشی و حتی گروه های تبهکار نیز بکار می برند. معمولاً بر لباس سنتی ژاپنی، مون مربوط به پوشنده لباس نیز قرار دارد. مردمان عادی بدون نشان نیز اغلب نشان پشتیبان یا سازمانی را که بدان تعلق دارند به کار می برند. به کارگیری مونی که متعلق به فرد دیگریست کار درستی نیست و بکارگیری مون متعلق به فردی از درجه اجتماعی بالاتر کار زشتیست. معمولاً هنگامی که بر سر یک مون اختلاف نظر پیش بیاید فرد از درجه اجتماعی پایین تر، مون خود را عوض می کند تا توهینی به فر دیگر نکرده باشد. مون هایی که توسط خاندان های حاکم ژاپن به کار رفته اند همچون نشان توکوگاوا یا نشان پادشاهی، دارای حمایت قانونی در برابر استفاده غیرمجاز هستند. گاهی اوقات خاندان های حامی، اجازه به کارگیری مون خود را به ملازمان و خدمتکاران خود می دهند. همچون اعطای نام خانوادگی خود، اعطای جواز استفاده از مون هم برای افراد مستخدم آن خاندان افتخار بزرگیست. البته اربابان می توانند عناصری از مون خود یا مونی کاملاً متفاوت را نیز برای خدمه خود در نظر بگیرند.
عکس مونعکس مونعکس مونعکس مونعکس مونعکس مون

مون (بلژیک). شهر مونس ( به فرانسوی: Mons ) در شهرستان مونس در استان انو در منطقه فدرال والوون در کشور بلژیک واقع شده است.
عکس مون (بلژیک)عکس مون (بلژیک)عکس مون (بلژیک)عکس مون (بلژیک)عکس مون (بلژیک)عکس مون (بلژیک)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

مون (Mon)
جزیره ای متعلق به دانمارک، بین شرق شلان و فالستر، با ۲۲۰ کیلومتر مربع مساحت و ۱۰,۳۵۲ نفر جمعیت (۱۹۹۴). طول آن ۳۲ کیلومتر است و با اولف سوند از شلان و با گرون سوند از فالستر جدا شده است. پس از بورنهولم، مرتفع ترین جزیرۀ دانمارک است صخره های سنگ آهن (به ارتفاع ۱۵۰متر) در ضلع شرقی آن قرار دارند. فانوس دریایی مون از فاصلۀ ۲۵کیلومتری دیده می شود. خاک این جزیره گچی و حاصل خیز و شهر اصلی آن استگه است. مون نواحی مرطوب با سواحل ماسه ای و حیات وحشی بسیار متنوع دارد. سه کلیسا دارد، که نقاشی های روی سقف و دیوار آن از قرون ۱۳ تا ۱۵م برجا مانده است.

پیشنهاد کاربران

اندازه
مون نام یکی از محلات اردستان می باشد و قنات دو طبقه اردستان که تنها قنات دو طبقه جهان است، در این محله واقع شده است
در گویش محلی شهرستان خمینی شهر اصفهان "مون" به معنای مال من یا مال ما می باشد
مثل خونه مون، کارمون، پولمون، بچه مون، دوستمون، حقمون و. . .

بپرس