مکتب کلاسیک

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] مکتب کلاسیک، بر اساس فلسفه اصالت فرد در امور اقتصادی، در سال ۱۷۷۶ در انگلستان بنیان نهاده شد. بنیان گذار علم اقتصاد و مکتب کلاسیک آدام اسمیت بود.
مکتب کلاسیک (نظریه لیبرالیسم اقتصادی)، بر اساس فلسفه اصالت فرد در امور اقتصادی، در سال ۱۷۷۶ در انگلستان بنیان نهاده شد. آدام اسمیت (۱۷۹۰-۱۷۲۳) دانشمند اسکاتلندی الاصل انگلیسی در این سال کتاب معروف خود را تحت عنوان "پژوهشی درباره ماهیت و علل ثروت ملل" انتشار داد. با این کتاب، او به عنوان بنیان گذار علم اقتصاد و مکتب کلاسیک شناخته شد. کتاب اسمیت جامع ترین کتابی بود که تا آن زمان راجع به سازمان های اقتصادی نوشته می شد و ضمنا اولین کتابی بود که در قرن هیجدهم با روشی نو و بنیانی علمی در علم اقتصاد نگاشته می شد. در سال ۱۸۷۱ با ظهور اقتصاددانانی مثل ویلیام استانلی جونز، کارل منگر و لئون والراس، هر سه با تاکید بر اهمیت و اصالت مطلوبیت، مکتب نئوکلاسیک را پایه گذای کردند و مکتب جدید دیگری به اقتصاد ارائه گردید.
تفضلی، فریدون، ظهور اندیشه ها، مکاتب فکری و نظریات اقتصادی جدید در دوران انقلاب صنعتی، پژوهشنامه اقتصادی، تابستان ۱۳۸۳، ش۱۳، ص۲۹.
مهمترین اصول و عقاید اقتصادی کلاسیک ها بدین شرح هست:
← حداقل دخالت دولت
مهمترین پایه های نظری اقتصادی مکتب کلاسیک را که در ارتباط مستقیم با نظام اقتصاد سرمایه داری است و در واقع توضیح دهنده فلسفه و نحوه عملکرد این نظام است را می توان در دو نظریه خلاصه کرد:
← انسان اقتصادی
...

پیشنهاد کاربران

بپرس