نورتریپتیلین

دانشنامه عمومی

نورتریپتیلین ( به انگلیسی: Nortriptyline ) دارویی از گروه تنظیم فشار و ضدافسردگی های سه حلقه ای یا TCA و ضد درد است که برای درمان اختلالات فشاری و اختلال افسردگی اساسی و برخی دیگر از بیماری های اعصاب به کار می رود. به عنوان خط سوم ترک سیگار با دارو بعد از وارنیکلین و بوپروپیون به کار می رود.
نورتریپتیلین، که با نام تجاری Pamelor فروخته می شود ، دارویی است که برای درمان افسردگی، درد نوروپاتی، اختلال بیش فعالی کمبود توجه ( ADHD ) ، متوقف کردن سیگار و اضطراب استفاده می شود. [ ۱] [ ۲] به نظر نمی رسد برای جوانان مبتلا به افسردگی مفید باشد. [ ۲] نورتریپتیلین یک درمان با ترجیح کمتر برای ADHD و متوقف کردن سیگار است. [ ۲] از طریق دهان مصرف می شود. [ ۲] کاربرد اصلی نورتریپتیلین درمان بیماری اختلال افسردگی اساسی بوده و در برخی بیماری های دیگر اعصاب و سایر بیماری های مزمن همچون میگرن و همچنین سندرم خستگی مزمن، نیز کاربرد دارد. این دارو در درمان شب میزی ( شب ادراری ) کودکان نیز مؤثر است. همچنین برای درد اعصاب گوش و سردردهای عصبی از این دارو استفاده می شود.
نورتریپتیلین از طریق مهار برداشت مجدد نوراپی نفرین و سروتونین توسط ترمینال های عصبی پیش سیناپسی، باعث افزایش غلظت آن دو در سیستم عصبی مرکزی می گردد.
دارو پس از دریافت به سرعت و به صورت کامل جذب می گردد. متابولیزم آن کبدی و دفع، از طریق ادرار صورت می گیرد. دارای ۳ دوز ۱۰ و ۲۵ و ۵۰ میلی گرم می باشد. این دارو موجب خواب آلودگی می شود. در هنگام حاملگی و شیردهی نباید استفاده شود و همچنین در بیماران قلبی و عروقی بهتر است با پزشک در میان گذاشته شود. همچنین این دارو موجب افزایش اشتها و وزن می شود.
از نورتریپتیلین نباید در مرحله بهبودی حاد بعد از انفارکتوس میوکارد استفاده شود ( مثلاً، حمله قلبی ) . [ ۳] استفاده از داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای همراه با مهار کننده مونوآمین اکسیداز ( MAO ) ، لاینزولید و متیلن بلو داخل وریدی منع مصرف دارد زیرا می تواند باعث افزایش خطر ابتلا به سندرم سروتونین شود. [ ۴] برای کسانی که سابقه بیماری های قلبی عروقی[ ۵] سکته مغزی، گلوکوم، یا تشنج، و همچنین در افراد با پرکاری تیروئید یا دریافت هورمون تیروئید دارند پایش دقیق دارو مورد نیاز است.
خواب آلودگی، سرگیجه، خشکی دهان، تاری دید، یبوست، افزایش وزن یا مشکل در ادرار کردن ممکن است رخ دهد. در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این عوارض، بلافاصله به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.
عکس نورتریپتیلین
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس