هیدروکینون

دانشنامه عمومی

هیدروکینون ( به انگلیسی: Hydroquinone )
رده درمانی: عوامل موضعی پوستی.
اشکال دارویی: کرم
مهار سنتز ملانین. هیدروکینون با مهار اکسیداسیون آنزیمی تیروزین و تضعیف سایر رونده های متابولیکی ملانوسیت ها باعث مهار تشکیل ملانین و موجب بی رنگ شدن پوست می گردد.
در صنعت به دو روش می توان هیدروکینون را ساخت. روش اول از طریق مکانیسمی مانند فرآیند کیومن است. این فرآیند شامل دی آلکیلاسیون بنزن با پروپن است که منجر به تولید 1و4 - دی ایزوپروپیل بنزن می شود. این ترکیب با اکسیژن هوا واکنش می دهد و بیس ( هیدروپرکسید ) تولید می کند. این ماده در اسید نوآرایی می شود و به استون و هیدروکینون تبدیل می شود. در روش دوم فنول به کمک کاتالیزور تحت واکنش هیدروکسیلاسیون به این ماده تبدیل می شود و کاتالیزور مورد استفاده در این روش هیدروژن پراکسید است.
برای درمان کک و مک و لک موضعی و کلواسمای حاملگی، ملاسما و لکه های تیره و قهوه ای ناشی از نور آفتاب در سوختگی ( تغییر رنگ پوست صورت )
احتیاط: این دارو باید شبها استفاده شود. شایع ترین عارضه درماتیت تماسی است.
به صورت کلی هیدروکینون در قالب کرم و پماد بی خطر و ایمن است، اما مانند تمام داروها ممکن است برای برخی افراد عوارض جانبی را به دنبال داشته باشد. برخی عوارض جانبی جزئی مانند خشکی و قرمزی در شروع درمان طبیعی است و به مرور زمان از بین می رود. از عوارض جانبی و احتمالی این ماده می توان به خشکی پوست، قرمزی، تحریک، التهاب خفیف و خارش اشاره کرد. توجه داشته باشید که مصرف نادرست این محصول باعث روشن شدن ناخواسته پوست می شود.
عکس هیدروکینونعکس هیدروکینونعکس هیدروکینون
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس