پاور کورد

دانشنامه عمومی

پاورکورد ( به انگلیسی: Powerchord ) در موسیقی به آکوردی گفته می شود که تنها شامل نت پایه آکورد و فاصله پنجم باشد. پاورکورد به آکورد پنجم ( به انگلیسی: fifth chord ) نیز شهرت دارد. این آکورد بیشتر توسط نوازندگان گیتار و با گیتار الکتریکی که به یک آمپلی فایر مجهز به افکت دیستروشن باشد، نواخته می شود. پاورکوردها یکی از عناصر کلیدی و پرکاربرد در موسیقی راک و متال هستند. [ ۱]
هنگامی که دو یا چند نت تحت تأثیر افکت دیستروشن نواخته می شوند، افکت دیستروشن که در رنج صداهای بالا تغییری ایجاد نمی کند باعث می شود که هارمونی های جدیدی به طول موج اصوات اضافه شود بطوری که فرکانس آن ها متفاوت شنیده خواهد شد. [ ۲]
اما اگر یک آکورد معمولی مانند لا ماژور یا مینور را تحت همین افکت بنوازیم، تأثیرات هارمونی افکت بر روی اصوات باعث ایجاد اصواتی ناخوشآیند و درهم می شود. [ ۳] اما در یک پاورکورد به علت تناسبی که میان فرکانس های نت ریشه و فاصله پنجم آن وجود دارد ( نسبت ۳:۲ ) ، استفاده از دیستروشن نه تنها باعث به وجود آمدن اصوات مشوش نمی شود بلکه اصوات تولید شده بسیار به صوت واقعی نزدیک هستند. در واقع طیف صدا توسط دیستروشن تقویت می شود و صوتی پرحجم تر تولید می شود طوری که در ذهن تداعی کننده صدایی بس قوی تر از صدای تولید شده بدون دیستروشن است. اگر میزان دیستروشن ( به اصطلاح گین ) را بالا برده شود، فرکانس پایه آکورد به اندازه یک اکتاو پایین تر ( بم تر ) از نت ریشه پاورکورد بدون دیستروشن شنیده خواهد شد و این نیز به تقویت حس قوی تر این آکورد کمک می کند.
اگرچه که نواختن یک پاورکورد بدون دیستروشن، به علت همان تناسب میان نت ریشه و فاصله پنجم، همچنان حس قوی را تداعی خواهد کرد.
شکل آسان انگشت گذاری این آکوردها نیز یکی از دلایل محبوبیت آن ها در میان نوازندگان گیتار راک و هوی متال است چرا که این شکل آسان باعث تسریع نواختن آکوردها، تغییر آکورد و جابجایی میان ریتم و ملودی می شود.
در تئوری کلاسیک موسیقی عنوان آکورد دادن به پاورکوردها اشتباه است چرا که اصولاً یک آکورد باید حداقل دارای ۳ درجه از یک گام باشد و این در حالیست که پاورکوردها تنها از دو نت تشکیل می شوند. از همین رو همیشه عنوان پاور کورد به آن ها داده نمی شود و بعضاً شاهد آن هستیم که عناوینی چون داید[ ۴] یا درجه به آن ها داده می شود. اما همچنان عنوان پاورکورد عنوان پذیرفته شده در موسیقی پاپ و راک است، به ویژه در سبک هایی چون هارد راک، هوی متال، پانک راک و دیگر سبک های مشابه این نام کاملاً جا افتاده و تثبیت شده است. همچنین این نام تا حدی نیز توسط نوازندگان کیبورد و سینث سایزر به کار گرفته می شود.
عکس پاور کوردعکس پاور کورد
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس