پدیده انتوپتیک زمینه ابی

دانشنامه عمومی

پدیده انتوپتیک زمینه آبی. پدیده انتوپتیک زمینه آبی یک پدیده درون چشمی است که مانند نقاط روشن ریز ( شبیه جرقه های کوچک آسمانی ) دیده می شود. این نقاط به سرعت در امتداد خطوط متحرک در میدان بینایی حرکت می کنند؛ به ویژه هنگامی که به نور آبی روشن مانند آسمان نگاه می کنیم. [ ۱] این نقاط سریع ناپدید می شوند و برای یک ثانیه یا کمتر قابل مشاهده هستند و مسافت های کوتاهی را در مسیرهای به ظاهر تصادفی و منحنی طی می کنند. برخی از آنها همان مسیر قبلی را دنبال می کنند. نقاط ممکن است در طول مسیر مانند کرم های کوچک دیده شوند. سرعت نقاط در هماهنگی با نبض متفاوت است؛ آنها کمی در هر ضربان قلب شتاب می گیرند. [ ۲] نقاط در میدان دید مرکزی، در فاصله ۱۵ درجه از نقطه تثبیت ظاهر می شوند. چشم های چپ و راست نقاط ریز مختلفی می بینند. کسی که با هر دو چشم به این پدیده دقت کند، ترکیبی از نقاط مختلف را مشاهده خواهد کرد.
اکثر مردم می توانند این پدیده را در آسمان ببینند؛ البته چندان به چشم نمی آید و بسیاری از افراد تا زمانی که از آن ها درخواست نشود به این پدیده دقت کنند، متوجه آن نمی شوند. نقطه ها در برابر پس زمینه آبی تک رنگ به شدت نمایان هستند. از این پدیده همچنین به عنوان پدیده شیرر یاد می شود چرا که نخستین بار ریچارد شیرر، چشم پزشک آلمانی در سال ۱۹۲۴ توجه کلینیک های پزشکی را به آن معطوف کرد.
این نقطه ها گلبول های سفید خون هستند که در مویرگ های جلوی شبکیه چشم حرکت می کنند. [ ۴] نور آبی ( طول موج تقریبی: ۴۳۰ نانومتر ) توسط گلبول های قرمز خون که مویرگ ها را پر می کنند جذب می شود. چشم و مغز سایه خطوط مویرگ ها را تا حدی با انطباق گیرنده های نوری در زیر مویرگ ها ناپدید می کنند. این در حالی است که گلبول های سفید خون که بزرگ تر از گلبول های قرمز هستند و فراوانی کمتری دارند، نور آبی را جذب نمی کنند و شکاف هایی در جریان خون ایجاد می کنند به صورت نقاط ریز روشن دیده می شود. این شکاف ها به این دلیل دیده می شوند که یک گلبول سفید کروی شکل بیش از حد برای مویرگ پهن است. گلبول های قرمز خون که پشت گلبول سفید انباشته می شوند، مانند دم تیره خود را نشان می دهند. [ ۵] این رفتار سلول های خونی در مویرگ های شبکیه در انسان ها، با تکنیک افتالموسکوپی لیزری اسکن اپتیک تطبیقی که یک تکنیک تصویربرداری برای بررسی جریان خون شبکیه است، مشاهده شده است. [ ۶] البته این نقاط در مرکز میدان بینایی ظاهر نمی شوند، زیرا هیچ رگ خونی ای در ناحیه بدون عروق فووئال وجود ندارد.
عکس پدیده انتوپتیک زمینه آبیعکس پدیده انتوپتیک زمینه آبی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس