کمال الدین مرعشی

دانشنامه آزاد فارسی

کمال الدّین مَرعَشی ( ـ کاشغر ۸۰۱ق)
والی مازندران (۷۸۱ـ ۷۹۵ق) فرزند میر قوام الدین صادق مرعشی مشهور به میربزرگ. از جانب پدرش در ساری به ولایت نشست. در جنگ ها فرمانده سپاه پدرش بود و با کمک برادران خود توانست حوزۀ قلمرو مرعشیان را در مازندران گسترش دهد. پس از مرگ پدر جانشین او شد و با موافقت تیمور لنگ استرآباد را تصاحب کرد. در ۷۸۷ق فرزند خود غیاث الدین را با هدایایی به دربار تیمور فرستاد تا ملازم اردو باشد. تیمور در سال ۷۹۴ق به مازندران حمله برد و پس از تصرف آمل و قلعۀ ماهانه سر، کمال الدین و شماری از همراهان او را به اسارت درآورد و به ماوراءالنهر تبعید کرد.

پیشنهاد کاربران

سید کمال الدین مرعشی آملی شاعر و دانشمند مرعشی است که دومین پادشاه سلسلهٔ مرعشیان تبرستان نیز می باشد. وی فرزند و جانشین میربزرگ بوده است.
وی در حدیث، فقه، اصول، عرفان، معقول، تجوید و ریاضی سررشته داشته و به خوبی شعر می گفت. از آثارش این عنواین نام برده شده:
...
[مشاهده متن کامل]

• زاد القراء
• هدایة الادیب
• منیة الحکیم
• دلیل الحیران
• بغیة الفقیه
سید قوام الدین، پس از اینکه آمل را فتح نمود، ابتدا فرزند بزرگ خویش عبدالله را برای جانشینی برگزید ولی عبدالله با اظهار تمایل به زهد و گوشه گیری این پیشنهاد را رد نمود. سپس قوام الدین کمال الدین را انتخاب کرد. کمال الدین این خواسته را پذیرفت تا پدر را به دلیل کهولت سن، در ادامهٔ راه یاری نماید.
کمال الدین پس از آن که ساری را فتح کرد، آن شهر را به عنوان پایتخت خود برگزید. سرانجام نیز در سال ۷۹۴ قمری در جنگ با امیر تیمور گورکانی وی و نزدیکانش به اسارت درآمدند.

کمال الدین مرعشیکمال الدین مرعشی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/کمال‌الدین_مرعشی

بپرس