اشپزی ژاپنی

دانشنامه عمومی

آشپزی ژاپنی. آشپزی ژاپنی ( به ژاپنی: 日本料理 nihon ryōri یا 和食 washoku ) به غذاهایی که مواد مورد استفاده در آن، از حوزهٔ کشور ژاپن تهیه شده و در اصل در این کشور ایجاد و رواج پیدا کرده است، گفته می شود. سوشی، اُودُون و تِمپورا شناخته شده ترین غذاهای ژاپنی در خارج از این کشور هستند. برخی از غذاها مانند اُم رایس یا هایاشی رایس که به سبک غذاهای غربی هستند اما طرز تهیهٔ آن توسط ژاپنی ها به وجود آمده است، باوجود معمول و محبوب بودن در بین مردم ژاپن، جزو غذاهای ژاپنی به شمار نمی آیند. همچنین غذاهایی که از مدت ها پیش توسط ژاپنی ها خورده می شوند اما تنها به کشور ژاپن اختصاص ندارند، نیز جزو آشپزی ژاپنی نیستند. [ ۱]
به طورکلی در غذاهای ژاپنی میزان چربی کم و میزان نمک زیاد است. برای چاشنی غذا بیشتر از نمک و شُویو ( سس سویا ) استفاده می‍شود همچنین میسُو، فراورده های تُوفو، ساکِه، سرکهٔ برنج نیز از چاشنی های غذاهای ژاپنی هستند. به عنوان موادغذایی برنج، سبزیجات، تُوفو و همچنین موادغذایی به دست آمده از دریا، مانند جلبک دریایی بکار برده می شود. [ ۲] در رژیم غذایی سنتی ژاپنی ها گوشت قرمز نقشی نداشت ولی در قرن اخیر تهیه غذاهای جدید که در آن ها از گوشت مرغ ، خوک و گاو استفاده می شود رواج یافته است. در بین مواد گوشتی نیز، از گوشت مرغ بسیار استفاده می شود. رشته های تهیه شده از آرد گندم سیاه و گندم که به ترتیب سوبا و اُودُون نامیده می شوند، غذاهای محبوبی هستند که به جای برنج خورده می شوند. در تابستان گرم، صرف رشتهٔ خنک خوشایند است. چای سبز یا اٌوچا محبوب ترین نوشیدنی ژاپنی است. این نوشیدنی داغ و بدون افزودن قند یا شکر نوشیده می شود. از نوشابه های مورد علاقه ژاپنی ها می توان از چای سیاه یا کٌوچا، شراب برنج یا ساکه و لیکور برنج یا سایر غلات با مالت یا از لیکور میوه هایی مثل آلو نام برد. [ ۳]
رواج کشت اصولی برنج از دورهٔ یایویی ( ۵۰۰ پ. م تا ۳۰۰ میلادی ) در ژاپن آغاز شده است. [ ۴] روش های پخت مانند آب پز کردن، کبابی کردن، بخارپز کردن از دوران های کهن در ژاپن متداول بوده است اما به نظر می رسد که روش روغن پز کردن موادغذایی، در دورهٔ آسوکا ( ۵۳۸ تا سال ۷۱۰ میلادی ) ، از چین و کره وارد ژاپن شده باشد. در دورهٔ نارا ( ۷۱۰ تا ۷۹۴ میلادی ) تأثیر فرهنگ چین بر روی غذا و فرهنگ غذایی ژاپن آشکار است. در این دوره بسیاری از غذاهای چینی وارد فرهنگ غذایی ژاپن شدند و پس از منطبق شدن با موادغذایی ژاپنی و ذائقه مردم ژاپن، به صورت غذاهای ژاپنی درآمدند.
عکس آشپزی ژاپنیعکس آشپزی ژاپنیعکس آشپزی ژاپنیعکس آشپزی ژاپنیعکس آشپزی ژاپنی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس