الکوئین

لغت نامه دهخدا

الکوئین. [ اَ] ( اِخ ) دانشمند انگلیسی در قرن هشتم میلادی. در 735 م. در شهر یورکشایر بدنیا آمد و در تور ( فرانسه )804 درگذشت. به زبانهای لاتین و عبرانی و همچنین به همه دانشهای عصر خود آشنا بود. با اینکه راهبی عادی بود شارلمانی از دانش او آگاه شد و وی را نزد خود دعوت کرد و اداره آموزشگاه مخصوص خود و همچنین مجلس معارف و کتابخانه را بدو سپرد. الکوئین در شهرهای پاریس ، تور، اکس لاشاپل و جز آن آموزشگاههایی متعدد را اداره میکرد. وی کتابهایی نیزتألیف کرده است که پس از مرگش به چاپ رسیده است.

دانشنامه عمومی

آلکوئین. آلکوئین از یورک ( به انگلیسی: Alchoin, Alhwin, Ealhwine یا Alcuin of York ) یا به لاتین: فلاویوس آلبینوس آلکوئینوس ( لاتین: Flaccus Albinus Alcuinus ) ( ح.   ۷۳۵۱۹ مه ۸۰۴ ) پژوهشگر، کشیش و شاعر اهل یورک انگلستان بود. آموزگار او در یورک کسی به نام اِگبرت بود. در پاسخ به فراخوان شارلمانی وی به دربار کارولنژی ها رفت و برای دو دهه - دهه های ۷۸۰ و ۷۹۰ میلادی - پژوهشگر، راهنما و آموزگار دربار ایشان بود. او رساله های دینی و متعصبانه بسیاری را نگاشت، همچنین شماری شعر و کارهای دستوری از خود به جای گذارد. او در ۷۹۶ میلادی راهب بزرگ سن مارتن در تور شد و تا زمان مرگش هم همان جا ماند. در میان شاگردان او بسیاری از خردمندان چیره دوره کارولنژی دیده می شد.
او دربرابر شارلمانی که بی دینانی را که به کیش مسیحیت نمی گرویدند می کشت چنین استدلال می کرد که تو می توانی که آنان را به مسیحیت بگروانی، ولی نمی توانی مسیحیت را به آنان با زور بباورانی. اینگونه شارلمانی در ۷۹۷ از کشتن کسانی که به مسیحیت تن در نمی دادند پرهیز کرد.
در سال ۵۹۷ م بود که آگوستین به عنوان یک مبلغ مذهبی وارد کانتربری شد. دقیقاً حدود ۱ قرن پس از مسیحی شدن ایرلند آن ها کتاب های محدودی در مورد عبادت و نماز در دست داشتند و تنها با آن کتاب ها انگلیس از دانش بهره مند نشد، بلکه با حضور ۲ گروه مشخص بود که تا آن حد پیشرفت کرد. یکی از این دو گروه ایرلندها و دیگری اروپائیانی بودند که از رم به انگلیس رفتند. آن ها در انگلیس به دانش پرو بال دادند. فرهنگ آنگلو - ایرلندی که از آگوستین استفاده می کردند، با تجدید رابطه با روم تقویت شد. در سال ۶۶۹ م بود که تئودور[ پ ۱] با هادرین[ پ ۲] به انگلیس آمدند و مدرسه ای در کانتربری ایجاد کردند. راهب سنت بید در مورد مدرسه ای که این ۲ ایجاد کردند می گوید:
مدتی بعد بیسکاپ، راه آن ها را ادامه داد و در تشکیل مدارس انگلیس شرکت کرد. او در سال ۶۳۷ م در یرمس و در سال ۶۸۱ م در جارو ۲ صومعه ایجاد کرد و این صومعه ها مرکز اصلی آموزش در احیای دانش غربی شدند. هنگامی که این مدرسه ایجاد شد پسرانی که از خاندان های مهم شمالی به آنجا سفر کرده بودند وارد مدارس شدند و احتمالاً بهترین و بزرگ ترین کتابخانه در این مکان و برای آن ها بوده است. بهترین دانش آموز «آلکوین» نامیده می شد. آلکوین از سال ۷۸۲ تا ۷۹۶ م مشاور امور کلیسایی و مدیر مدرسهٔ کاخ هم بود. به دنبال همین رویداد، در سال ۷۸۱ م شارلمان آلکوین را دعوت کرد تا در اکس لاشاپل حاضر شود و اقدامات علمی خود را به انام برساند؛ بنابراین حضور مسیحیت در این کشور باعث رابطه میان مردم با دانش و علم شد؛ البته نباید از تأثیرات مهم ایرلند و اروپا غافل شد. آلکوین به آموزش لاتین خیلی توجه کرد و تقسیم بندی های دانش ها هم[ پ ۳] طبق نظر کاسیودوروس پذیرفت و در تربیت قرون وسطا این تقسیم بندی اساس کار شد. [ ۱]
عکس آلکوئین
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس