انزیم رونوشت بردار معکوس

دانشنامه عمومی

آنزیم رونوشت بردار معکوس. آنزیم های وارونویس یا رونوشت بردار معکوس ( به انگلیسی: Reverse transcriptase ) آنزیم هایی هستند که قادر به سنتز دی ان ای از روی آران ای هستند. دی ان ای مکمل ( cDNA ) به رشته ای از مولکول دی ان ای گفته می شود که تحت فعّالیت کاتالیتیک آنزیم رونوشت بردار معکوس از روی رشتهٔ آران ای پیام رسانِ بالغ ساخته می شود. از این آنزیم ها برای ساخت کتابخانهٔ سی دی ان ای استفاده می شود.
این آنزیم ها عموماً منشأ ویروسی ( رتروویروس ) دارند. انواع مختلفی از این آنزیم ها در حال حاضر در دسترس است. برای مثال، آنزیم AMV که از ویروس Avian Myeloblastosis به دست می آید، دارای فعالیت اگزوریبونوکلئازی در هر دو جهتِ '۵ به '۳ و '۳ به '۵ است. این آنزیم در سنتز دی ان ای مکمل، در واکنش زنجیره ای پلیمراز رونویسی معکوس ( RT - PCR ) ، توالی یابی آران ای به روش ختم زنجیره و نشان دار کردن انتهای '۳ آران ای به کار می رود.
بعضی از آراِن اِی ویروس های تک رشته ای که قادر به ایجاد عفونت در سلول های جانوری هستند. درون ذرهٔ ویروسی یک دی ان ای پلیمراز وابسته به آران ای به نام آنزیم رونوشت بردار معکوس ( Reverse transcriptase ) دارند.
در هنگام ایجاد عفونت ژنوم آراِن اِی تک رشتهٔ ویروس با حدود ۱۰۰۰۰ نوکلئوتید همراه به آنزیم رونوشت بردار معکوس و یک آران ای حامل به عنوان حامل آنزیم برداشته شده از سلول میزبان قبلی وارد سلول میزبان جدید می شود. آران ای حامل تبدیل فوری آران ای ویروسی به دی ان ای دورشته ای را تسهیل می نماید. آنزیم رونوشت بردار معکوس به عنوان دی ان ای پلیمراز وابسته به آران ای ابتدا سنتز یک رشته دی ان ای مکمل، آران ای ویروسی را کاتالیز می کند. سپس با کمک محیط قلیایی سدیم هیدروکسید رشتهٔ آران ای در هیبرید دی ان ای - آران ای تخریب شده و سپس به کمک دی ان ای پلیمراز I رشتهٔ دوم دی ان ای ساخته می شود و تکثیر ژنوم ویروس آغاز می شود.
عکس آنزیم رونوشت بردار معکوس
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس